Els Gremis d'Hostaleria de Vilanova, SItges i l'Alt Penedès a la Gala del PREMIS FEGP

Un any més la Federació Empresarial del Gran Penedès ha celebrat La Nit de l’Empresa i la Gala de Premis FEGP 2021, aquest dijous 17 de juny a la Finca Mas Solers i ha comptat amb la ponència de l’economista Xavier Sala-i-Martín. L’acte, conduït per l’actor vilanoví Dafnis Balduz, ha comptat amb més de 420 convidats i una àmplia representació institucional del territori. S’ha lliurat el premi de l’Empresa de L’any a Grup Cal Blay, que l’ha rebut de la mà del vicepresident del govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya. Deu empreses més han estat també guardonades així com altres vint més empreses i institucions, han rebut  el reconeixement per als seus aniversaris. Per últim, també es van lliurar dos reconeixements especial COVID.

L’entrega de guardons ha anat a càrrec del vicepresident del govern, hble. Sr. Jordi Puigneró, la presidenta de la Federació Empresarial del Gran Penedès, Sra. Neus Lloveras, l’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Sra. Abigail Garrido  i la directora general d'Indústria, Sra. Natàlia Mas.

Tots els presents han destacat la importància i l'emoció, de després de tant temps, tenir l’oportunitat de retrobar-se en un ambient de coneixement entre les empreses del territori i de celebració. Una vetllada on els protagonistes han estat els emprenedors i emprenedores que, en temps difícils, han transformat les seves organitzacions. 

“Els feliços anys 20”

La Nit ha començat amb la ponència de l’economista Xavier Sala-i-Martín que  ha portat per títol “Els feliços anys 20” fent una comparació entre la pandèmia actual i la Grip Espanyola. Durant el discurs sobre la pandèmia ha destacat que “els governs del món occidental han fracassat de manera estrepitosa en la seva gestió amb la pandèmia”. Sala-i-Martín ha assegurat que s’ha d'aprendre la lliçó, que estem fent alguna cosa malament en l’àmbit públic. El ponent ha considerat que ser d’esquerres o de dretes no justifica fer boicot dels uns als altres i ha animat a seguir l’exemple de Singapur.

El convidat honorífic ha posat en relleu que la col·laboració público-privada funciona, així com la cooperació internacional però que encara queda per veure com aniran els fons europeus tot i que se'n preveu un baix impacte.

L’economista ha pronosticat la fi de la globalització. Els productes seran més cars però ha assegurat que és una bona oportunitat per a molts països. D’aquesta manera, ens trobem a la quarta revolució industrial, una revolució que demostra que el futur és la tecnologia.

Per últim Sala-i-Martín ha destacat la intel·ligència artificial i ha volgut tranquil·litzar el públic assegurant que és fals que aquestes tècniques destrueixen llocs de treball en termes nets doncs la mateixa innovació implica l’aparició de noves activitats.

Tot seguit, en el torn dels parlament, la presidenta Neus Lloveras ha destacat que amb aquest acte volem demostrar que estem tornant a la normalitat, que es poden organitzar esdeveniments i que tenim ganes de tirar endavant i celebrar que hem superat aquesta crisi sanitària. Lloveras, ha agraït  la participació de tothom, en una nit consolidada i ha animat al sector empresarial a seguir treballant. Per altra banda, l’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, la Sra. Abigail Garrido ha ratificat que això ha estat possible gràcies a tots i cadascun dels empresaris que, com els presents, han aixecat la persiana dia a dia i han seguit endavant amb una actitud motivadora.

Tancant les intervencions de les autoritats, el vicepresident del govern Sr. Jordi Puigneró, ha fet un repàs del seu dia visitant diferents infraestructures d’actitud innovadora i ha destacat que aquests són els ingredients bàsics per a una economia del segle XXI: “Quan parlem infraestructures parlem d’un país connectat per terra, mar, aire, i fins i tot espai i ciberespai”.

El vicepresident ha explicat que abans es mesurava la competitivitat per la distància cap a una gran ciutat, després es va mesurar en hores i ha estimat que properament serà en megabits per així poder saber la seva competitivitat digital.

Ha destacat també que la nova economia digital sembla l’economia invisible però ha insistit que ja ocupa més gent que tot el sector de l'automoció junt. De fet, ha remarcat que ha crescut a un ritme del 10% per any.

Per acabar, el vicepresident ha explicat “segons la física, un borinot no hauria de poder volar, tanmateix vola. Segurament perquè no sap que és impossible”. El que avui ens ha volgut dir amb el seu discurs és que, com a catalans no deixem mai de ser borinots.

Tot seguit, s’ha iniciat la Gala de premis FEGP, amb els reconeixements a les empreses i institucions que celebren el seu aniversari.

Reconeixements del 25è aniversari 

Dismaq Subministraments, Assessoria Sant Pere de Ribes, Col·legi d'Enginyers Tècnics de Vilanova i la Geltrú, Consultora de Tecnología Papeleras, Coral Transports & Stocks, Fusteria i Decoració Ollé, l'Hospital Comarcal de l'Alt Penedès, Moncalc Land Survey Consulting i Vidal Piqué i Associats.

Reconeixements del 50è aniversari 

Cartonatge Font, El Vivero 2, Farré & Farré corredoria d'assegurances, Genil des de 1971, Mancomunitat Tegar del Garraf i la UPC Vilanova i la Geltrú.

Reconeixements al 75è aniversari

Bombons Cudié

Reconeixement al 100è aniversari

Confraria de Pescadors de Vilanova i la Geltrú

Reconeixement al 140è aniversari

Museu del Ferrocarril de Catalunya

Reconeixements especial covid

És important per a la Federació reconèixer el paper solidari que es va viure des dels inicis de la pandèmia, no només a nivell empresarial, sinó social. Els circuits i xarxes que es van crear perquè des de l’emprenedoria personal s’ajudés en diferents àmbits a persones, famílies i col·lectius que necessitaven d’una emergent solidaritat per fer front al desconegut. 

El gran volum de reconeixements que es necessiten en aquest sentit, en els àmbits sanitaris, assistencials, tecnològics és tan gran, que ha fet que l’organització decidís fer dos reconeixements simbòlics a dues entitats que han estat referents en aquest moment tan difícil, i que a la vegada representen aquest esforç col·lectiu. Per tant, la Gala ha volgut fer un reconeixement especial COVID, que ha estat un dels moments més emotius de la nit, a COVID Warriors i al Consorci Sanitari de l’Alt Penedès i Garraf.

Premis FEGP 2021

Finalment, el moment més esperat amb el lliurament dels premis FEGP 2021, uns guardons que reconeixen la trajectòria de les empreses en el darrer any, essent aquesta edició única ja que recull la trajectòria del 2019-2020. Per tant, aquests premis són encara més especials perquè han posat a prova tot el teixit empresarial i, lluny de la por, ha cridat moltes empreses a reinventar-se, a motivar nous projectes i a enfortir-se davant l’adversitat.

El  Gran Premi FEGP a l’empresa de l’any ha estat atorgat a Cal Blay, i les següents categories han estat: Premi FEGP a la Trajectòria Empresarial a Climorent, Premi FEGP a Capacitat Emprenedora a Tracta’m bé, Premi FEGP a la Internacionalització a Bombons Cudié, Premi FEGP a l’Empresa Innovadora a Gedia España, Premi FEGP Estratègia de Comunicació a Vallformosa, Premi FEGP a la Sostenibilitat i Medi Ambient a Incís Films, Premi FEGP al Compromís Social a Mas Albornà, Premi Estela Dones d’Empresa 2021 a Sínoca Studio, Premi FEGP Joves d’Empresa 2021 a Squitx! i Premi FEGP a la Nova Creació a Fiona Home Staging.

Patrocinadors

L'espònsor principal de la Nit, en categoria Galaxy ha estat Serveis Mèdics Penedès (SMP) amb 28 anys d’experiència en el sector de la salut privada, i amb centres sanitaris a Vilafranca del Penedès,  Vilanova i la Geltrú, el Vendrell i Sant Sadurní d’Anoia. Durant la gala ha presentat la posada en marxa de la targeta SOMSalut pensada per a empreses, col·lectius i treballador. 

A més de SMP, l’acte ha comptat amb la col·laboració especial de Mercadona, amb el patrocini Star d’Autolica, Coral Transports, Vallformosa i la Finca Mas Solers, el patrocini Comet d’Xta i Ametller Origen, Cet Penedès i Patates Piqué, el patrocini Moon de l’Hotel Estela, Serra Grup Immobiliari, Redman, Vilanova Grand Marina, Ondunova, Pendennis i AKO i amb la col·laboració de We Stay Different, Spotlio i Jardiland.  A més, el partners de la FEGP 2021 també han acompanyat l’acte: CaixaBank, Banc Sabadell, Acció Preventiva, MGC Mútua i Finergia.

L’acte s’ha celebrat amb les totes les mesures de seguretat vigents, que amb el suport de Serveis Mèdics Penedès, s’han dut a terme, així com els serveis de ventilació adients de Finca Mas Solers, que han garantit en tot moment la seguretat dels convidats. 

L’acte ha estat retransmès en directe per Canal Blau Televisió, per a les comarques de l'Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf. 

Premiats

Reconeixements