El sector a la província de Tarragona segueix treballant els 365 dies de l'any

Novembre recupera ocupacions de 2019 i els restaurants omplen pels àpats de Nadal

Es mantenen les reserves d’última hora als hotels associats i el sector segueix recolzant la implementació del passaport Covid per mantenir les bones previsions i evitar cancel·lacions.

Des de la Federació AEHT i la seva associació Hotelera AHPT, fem un balanç de l’ocupació del mes de novembre, així com de les previsions pel pont de desembre i les festes de Nadal tant als 130 allotjaments com als 570 bars i restaurants que integrem.

La informació exposada a continuació s’ha recollit a través de la veu dels presidents que l’AEHT i l’AHPT té a tota la província de Tarragona, per tal de representar la  diversitat de tot el territori, la qual es caracteritza, majoritàriament, per atraure un client de qualitat, de proximitat i de negocis que els permet treballar durant tot l’any de forma gradual però continua; responent així a un dels principals objectius el sector: la desestacionalització.

ALLOTJAMENTS

L’ocupació hotelera a la província de Tarragona durant el mes de novembre ha assolit xifres de 2019, en aquells establiments associats no estacionals, els quals representen un percentatge de més del 90% dels associats.

“Ha estat un mes igualat respecte el 2019, excepte aquesta última setmana”-Magí Mallorquí, president de l’AHPT.

Les notícies recents sobre l’augment de casos, s’ha reflectit en un augment de les reserves d’última hora. Malgrat tot, i amb l’esperada aprovació del passaport Covid, es preveu que durant el pont de desembre i les festes de Nadal s’assoliran bones xifres d’ocupació, tot i que la situació sanitària seguirà tenint molta influència en les xifres finals.

“La majoria de reserves són d’última hora. Encara és d’hora per saber com anirà el pont”- Mònica Massagué, representant de l’AHPT a Cambrils.

En la mateixa línia es posiciona Antonio Sánchez, representant de l’AHPT a les Terres de l’Ebre, insistint en que “les reserves van a poc a poc”.

Els allotjaments amb més reserves confirmades per aquest desembre, sobretot pel pont i cap d’any, són els allotjaments rurals. Com comenta Ruth Ceperuelo, representant de l’AHPT a la Conca de Barberà: “El format de casa rural de lloguer íntegre en dates com aquestes, té molta sortida”.

BARS I RESTAURANTS

En quant als establiments de restauració, la majoria han tingut un molt bon mes de novembre, fins i tot millor que abans de la pandèmia.

En quant a desembre, cal posar sobre la taula que els àpats més destacats de les festes de Nadal, així com les reserves per dinars i sopars d’empresa, s’estan movent a bon ritme i amb molta antelació.

A Tarragona, com expressa el seu president Javier Escribano: “el mes de novembre, que acostuma a ser bastant fluix, ha estat fins i tot millor que el de prepandèmia”

La mateixa sensació es viu a Reus, on, com comenta Xavier Salvat, president de l’AEH Reus: “s’està treballant molt bé i amb reserves d’empreses. Això sí, a l'expectativa de com evoluciona la situació”.

I a Valls, com afirma Joan Mira, president de l’Associació de Restauradors de Valls: “tenim moltes reserves i ganes de treballar, si el govern ens ho permet”.  En termes generals, el sector està content amb les xifres actuals i amb les previsions pel mes vinent, però es mostra preocupat per l’augment dels casos de Covid i pels efectes que pugui tenir en forma d’anul·lacions o manca de reserves.

“Si el Covid ho permet, tancarem l’any treballant, que és el que ens agrada fer”- Juan Hervás, president de l’AEH Vila-seca, La Pineda.

En aquest sentit, el sector insisteix, i així ho ha expressat en les diferents reunions amb el Govern de la Generalitat, en el seu recolzament al passaport Covid i segueix defensant que l’hostaleria regula i és segura, com ha demostrat l’experiència.

“Creiem que el passaport és la millor eina per seguir treballant durant tot l’any, tal com fan els més de 700 associats de l’AEHT. No ens podem permetre tornar a tancar ni treballar menys. Volem fer-ho amb totes les condicions i el passaport és l’eina que ens ho assegura i que fa temps que reclamen” - Francesc Pintado, president de l’AEHT.