Antoni Cañete: “És imprescindible l'acord polític previ per garantir que es recuperin els drets de les pimes durant el tràmit parlamentari de la Reforma Laboral”

La patronal trasllada als grups parlamentaris les seves propostes per adequar la Reforma Laboral a les necessitats del mercat de treball.

El president de PIMEC denuncia que l’actual reforma ignora la participació amb veu pròpia del 99,8% del teixit empresarial del país.

 
 
Barcelona, 21 de gener de 2022. PIMEC s’està reunint i mantenint contactes intensius amb els diferents grups parlamentaris amb representació al Congrés dels Diputats amb l’objectiu de traslladar les seves propostes en relació a la tramitació legislativa de la reforma laboral. La patronal sosté que el mercat de treball requereix una reforma integral i amb flexiseguretat, que ajudi a la recuperació econòmica i s’adapti a les necessitats actuals. Cal millorar la contractació, però també, que sigui amb solucions equilibrades per garantir la viabilitat empresarial.

En aquest sentit, el president de PIMEC, Antoni Cañete, demana que “és imprescindible l’acord polític previ perquè durant el tràmit parlamentari es puguin recuperar el dret de les pimes, com la seva participació efectiva de les pimes a la negociació col·lectiva, la recuperació del finançament parcial de les indemnitzacions per part de FOGASA en situacions de crisi empresarial, la indexació de salaris a una cistella d’indicadors de productivitat i competitivitat, la flexibilitat en la gestió de crisis empresarial i la prioritat del conveni autonòmic”. Més enllà de la part estrictament laboral, Cañete també afegeix que cal una revisió de les polítiques d’ocupació, tant les actives com les passives.

Tot i valorar positivament que l’acord de la reforma laboral s’hagi assolit en el marc del diàleg social, el president de PIMEC recorda que “aquest espai de concertació ignora la participació amb veu pròpia del 99,8% de les pimes del país , i la reforma laboral, és l’espai oportú per fer aquest pas imprescindible per la democratització del món del treball” i, per tant, demana una revisió urgent sistema de participació i representativitat empresarial, amb el desenvolupament d’un sistema democràtic que determini la representació de les organitzacions empresarials. 

Així ho va traslladar també el president de PIMEC, Antoni Cañete, durant les jornades sobre reforma laboral que el PSC va organitzar dimecres amb la participació de la resta d’agents socials. El president, juntament amb el secretari general, també s’ha reunit amb ERC, Junts per Catalunya i PDeCAT i ens els propers dies ho farà la resta de formacions polítiques que ho sol·licitin, amb l’objectiu de traslladar les propostes de la patronal i influir en el tràmit parlamentari.

A més, per abordar aquestes i altres qüestions d’actualitat, PIMEC organitza diferents actes i jornades sectorials, territorials i gremials per promoure el coneixement i l’escolta activa dels canvis que cal impulsar.