Lloret acull la seva primera festa Pride

Batejada com “Peluca’s Party” es celebrarà el proper 2 de juliol

Lloret continua reivindicant el dret a la llibertat i l’orgull LGBTIQ+ i el proper 2 de juliol, a partir de les 19.30h , a la Plaça Germinal Ros, davant del Teatre de Lloret, acollirà la seva primera edició Pride.

Batejada amb el nom de “Peluca's party”, el Pride, és una festa organitzada per l’Ajuntament de Lloret de Mar i Orri & Soriano Associadas que s'organitza amb motiu del Dia Internacional de l'Orgull LGBTIQ+, 28 de juny, data en què el col·lectiu LGBTIQ+ celebra, reclama i demana tolerància i igualtat per a les persones lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals, intersexuals, queer i altres orientacions sexuals o identitats de gènere socialment marginades i oprimides. 

Peluca’s party comptarà amb artistes de primer nivel com són “Flamenco Queer”, que combina elements drags i performance amb el ball i cant flamenc; la Dj i influencers “Soy una Pringada DJ”; Rey del Glam (Tributo a Alaska); Papa Topo; Yurena; o Viktor Detroit & Joanne DJSet o Paco la Voz & Bertran’s Show acompanyats dels artistas locals Xavier Fornaguera, Ainhoa Sánchez, Berta Gámez, Guillem Costa i Jana Torras. A banda del concert hi ha previst altres activitats. La regidora d’Igualtat, Jennifer Pérez, explica que “La celebració del PRIDE LLORET ens situa al mapa de destinacions LGBTIQ+ i ens converteix en una destinació referent no només a la Costa Brava sinó a la província de Girona i a part de l'Alt Maresme. Lloret amb una història i un passat vinculat al col·lectiu LGTBIQ+ vol recuperar el seu paper com a ciutat gayfriendly i pionera en oci nocturn LGTBIQ+”. A banda del concert s’ha programat altres activitats que compten amb la participació de bars, restaurants i altres establiments recollides al Peluca’s Party Guide. 

A l’inici de l'acte es durà a terme la lectura del pregó a càrrec de Jennifer Pérez Regidora d’Igualtat, Ivan Soriano, assessor i coordinador de l'acte i de Jaume Dulsat, alcalde de Lloret de Mar. L’acte compta, també, amb el suport de la Diputació de Girona. 

Des de l’any 2018  l’Ajuntament de Lloret de Mar disposa d’una Servei Integral al col·lectiu LGTBIQ+ que forma part dels serveis que es presten des de la Regidoria d’Igualtat que, recentment ha obert la seva nova oficina a Es Tint. Fa un mes, coincidint amb el 17 de maig, Dia Internacional Contra la LGTBIfòbia, va organitzar una setmana, del 15 al 21 de maig, amb diferents actes de sensibilització i formació contra la discriminació per orientació o identitat sexual.