Deltebre inicia la campanya “Tu ho portes. Tu t'ho emportes” per mantenir les platges netes

En el marc de la campanya #DeltebreRecicla, l’Ajuntament de Deltebre ha començat a repartir uns cartrons fets a partir de paper reciclat amb els quals la ciutadania i les persones visitants podran subjectar una bossa per fer-la servir com a minipaperera durant la seva estada a la platja.

Amb el lema “Tu ho portes. Tu t’ho emportes” es busca el compromís dels usuaris de les platges per mantenir l’entorn net i protegir els espais naturals. Per fer-ho, se’ls hi facilita que dipositin els residus generats durant la seva estada a la platja en aquesta minipaperera i que, un cop marxin, llencin els residus a les fraccions corresponents de les illes de reciclatge que hi ha a l’accés de les platges. Els cartrons es poden recollir a la Biblioplatja o al Consell de Riumar, on estaran disponibles durant l’agost i fins a esgotar existències.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “des de l’Ajuntament de Deltebre volem seguir impulsant iniciatives que ens permetin caminar cap a un municipi més sostenible i que facilitin que la ciutadania prengui consciència de la importància de reciclar i de la cura del medi ambient”.

De fet, aquesta acció dona continuïtat a la campanya de conscienciació ambiental que s’ha realitzat durant els darrers mesos i que ha culminat amb la campanya “El reciclatge no fa vacances”. D’aquesta manera, en les últimes setmanes, s’ha dut a terme una campanya multicanal de conscienciació ambiental amb l’objectiu d’incentivar la correcta gestió dels residus i estimular-ne la prevenció. Per tal d’arribar a grans i petits, la campanya es va divulgar a través de diferents canals de comunicació. Per exemple, a les escoles del municipi, es van entregar fins a 6 flyers informatius que han servit de recurs didàctic per tal que els xiquets i xiquetes puguin treballar a l’aula la gestió dels diferents tipus de residus.

Cal recordar que, a principis d’any, l’Ajuntament de Deltebre va ser premiat en la XVII edició dels Premis Ciutat Sostenible per la seva gestió dels residus i per les campanyes d’educació ambiental realitzades. Alguns exemples d’aquestes campanyes són el joc de #DeltebreRecicla, un recurs pedagògic adreçat als xiquets i xiquetes; el llapis plantable entregat també a les escoles del municipi amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient 2021, o el sorteig de compostadors domèstics, etc.

#DeltebreRecicla és un projecte impulsat per l’Ajuntament de Deltebre per donar resposta al servei municipal de neteja i gestió de residus a través de les empreses adjudicatàries d’aquest servei. La iniciativa forma part de l’Agenda d’Acció Climàtica de Deltebre amb la finalitat de gestionar les polítiques ambientals en la lluita contra l’emergència climàtica.