Protecció Civil desactiva l'alerta del Pla INFOCAT per la millora de les condicions meteorològiques i la reducció general del risc d'incendi

El Pla INFOCAT queda en fase de Prealerta per risc d’incendi 

Cauen les restriccions per risc d'incendi a 249 municipis i es reobre l'accés a vuit espais naturals

Interior desactiva el nivell 3 del pla Alfa davant la baixada de les temperatures i la previsió de pluges

Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat el Pla d’emergències per incendis forestals a Catalunya (INFOCAT) per la millora de les condicions meteorològiques i la reducció general del risc d’incendi. El Pla ha quedat en fase de Prealerta perquè encara hi ha alt risc d’incendi a Catalunya.

El Cos d'Agents Rurals ha desactivat el nivell 3 del Pla Alfa als 249 municipis on estava activat i es reobren els accessos als massissos que estaven tancats: Cardó-Boix, Garraf-Foix, Montmell, Montsant, Prades, Sant Llorenç del Munt i l'Obac i Tivissa-Vandellòs.

La desactivació es duu a terme per la millora de les condicions meteorològiques a causa d'una baixada de les temperatures, un augment de les humitats relatives per l'entrada de vent de marinada i la previsió de pluges.

Tot i que avui dilluns no hi haurà cap municipi a Catalunya en nivell 3 del Pla Alfa, sí que es mantindrà el nivell 2 per perill alt o molt alt d'incendi a 29 comarques. El Cos d’Agents Rurals fa una crida a no abaixar la guàrdia i mantenir la prudència. Recorda que està totalment prohibit fer foc en zones forestals i el seu entorn. I que el 90% dels incendis forestals són conseqüència de l’activitat humana, sigui per imprudències o per accidents.

La Direcció General dels Agents Rurals elabora diàriament el mapa del Pla Alfa en funció de les activitats humanes entorn de les zones forestals i del mapa de perill d’incendi forestal i altres eines d’anàlisi que elabora el Servei de Prevenció d’Incendis Forestals de la Direcció General d’Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Per part dels Bombers de la Generalitat, es manté el reforç davant el risc d'incendi forestal mitjançant la disposició d'obertura de tots els parcs de bombers voluntaris.

A hores d'ara els municipis que han activat el seu Pla d'Actuació Municipal per a Risc d'Incendis Forestals en fase d'ALERTA són els següents: Sant Cugat del Vallès, la Torre de l'Espanyol, Tarragona, Barcelona, Terrassa, Santa Coloma de Cervelló, Sant Andreu de la Barca, Sant Vicenç dels Horts, Cerdanyola del Vallès, Matadepera, Castelldefels i Puig-Reig. Els municipis que han iniciat el seu pla d'Actuació Municipal per a Risc d'Incendi Forestals en fase de PREALERTA han estat: Mataró, Bonastre i Sabadell.

Protecció Civil de la Generalitat fa una crida a aquells municipis que disposin de voluntariat de protecció civil perquè extremin la vigilància en zones forestals i avisin immediatament de columnes de fum al 112.