Neix a Sant Vicenç dels Horts l'Associació d'Amics i Amigues de Josep Lladonosa, reconegut xef i referent de la cuina catalana

La presentació de l'Associació va comptar amb el President de la FIHRT, Mingo Morilla, el del Gremi de Restauració de Barcelona, Pere Chías, i del representant de la Unió de Botiguers de Sant Vicenç, i cuiner, Josep Sagristà

Josep Lladonosa i Giró, cuiner i xef català, va cedir el seu llegat a l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts el gener del 2017. La voluntat d’aquesta cessió era la de crear un fons especial de Cuina Tradicional Catalana a partir del llegat bibliogràfic amb l’objectiu de conservar, promoure i difondre la cuina tradicional catalana. Un miler de documents, manuscrits i eines de cuina de diferents èpoques que serviran per crear en un futur un centre d’interpretació de la cuina catalana a Sant Vicenç dels Horts.

La Bibioteca té un espai per albergar tot el material documental sobre la Cuina Tradicional Catalana, on hi trobem obres úniques i d'un valor incalculable dins del món de la cuina. El fons especial està disponible per als usuaris de la biblioteca per a la seva consulta i préstec. Tots els materials estan identificats amb un pictograma i dividits en diverses temàtiques com: Carns, Cuina i territori, Pa, Peix, Postres, Vins i raïm,...