L'impuls de trens turístics temàtics, el foment de les rutes enogastronòmiques i del cicloturisme a la província de Barcelona, apostes de la Diputació de Barcelona a Fitur 2023

Sota el concepte, “El teu viatge comença a Barcelona”, la Diputació de Barcelona participa enguany a Fitur, del 18 al 22 de gener al Recinte Firal Ifema Madrid (pavelló 7 Estand B-10/B-13), per donar a conèixer l’oferta turística de la província de Barcelona, en un estand singular i diferent de 200m2 compartits enguany amb el Consorci de Turisme de Barcelona.

A més de mostrar els atractius de les comarques de Barcelona i de la seva estratègia conjunta amb la ciutat de Barcelona, per fer de la Destinació Barcelona una destinació sostenible, responsable, digital i resilient, la Diputació de Barcelona presentarà, en el marc de Fitur, tres projectes estratègics: el treball per posar en marxa trens turístics temàtics en col·laboració amb Renfe; l’aposta pel cicloturisme amb el suport a la Volta Ciclista Espanya i el projecte de les Vies Blaves Barcelona; i l’impuls de la Destinació Barcelona, com una destinació enoturística de primer nivell en l’àmbit nacional i internacional.

D’aquesta manera, dimecres 18 de gener, a les 11:15 h, la presidenta de la Diputació de Barcelona, Nuria Marín, acompanyada del president de Renfe, Isaías Táboas, explicaran en l’estand de la Diputació de Barcelona (pavelló 7 Estand B-10/B-13) el treball conjunt per impulsar trens turístics temàtics a la província de Barcelona. Uns trens que, des de Barcelona, recorrerien la província de Barcelona per donar a conèixer els seus principals atractius a partir d’experiències turístiques vinculades al mon de l’enoturisme, gastronomia, termalisme, modernisme, costa, muntanya, etc. La presidenta de la Diputació i el president de Renfe atendran als mitjans de comunicació en el mateix estand i explicaran aquest projecte, que pretén fomentar un turisme responsable i sostenible i posicionar l’oferta turística del territori.

Posteriorment, a les 13.00 h, Núria Marín, acompanyada del president del Consoci Turisme de Barcelona, Eduard Torres, i del regidor de turisme i industries creatives de l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Marcè, inauguraran l’estand conjunt de la Diputació de Barcelona i del Consorci de Turisme de Barcelona, on s’explicaran els principals productes turístics que es donaran en el marc de Fitur vinculats a la Destinació Barcelona.

A la tarda, a les 16.30 h, la presidenta de la Diputació, Núria Marín; el diputat d’Esports de la Diputació de Barcelona, David Escudé; el director de La Vuelta, Javier Guillén;  i l’exclista espanyol Joaquim Rodriguez Oliver, conegut com a “Purito”, presentaran el projecte de la Diputació de Barcelona per fomentar un turisme sostenible a través del cicloturisme i l’impuls de rutes ciclables a la província. A més, de la mà de “Purito", s’explicarà la col·laboració de la Diputació amb La Volta, que engany recorrerà diferents municipis de la província.

Presentacions dijous 19 de gener

Els actes seguiran el dijous 19 de gener a l’estand de la Diputació de Barcelona, a les 13 h,  amb la presentació del projecte de recuperació de la Pedra Seca per a l’ús turístic vinculat a la producció vinícola. Un projecte que s’està desenvolupant a les tines del Flequer del Pont de Vilomara i Rocafort, després de l’incendi d’aquest estiu, que va afectar un total de 1.700 hectàrees, 400 de les quals dins del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac,  i que van malmetre especialment les valls del Flequer i del Farrell. Es tracta d’un paisatge que aplega un conjunt patrimonial singular de pedra seca com son antigues tines situades a peu de vinya. La presentació anirà a càrrec de l’alcalde de Pont de Vilomara, Enric Campàs, i la diputada de Turisme de la Diputació de Barcelona, Abigail Garrido, qui també explicarà l’aposta enogastronòmica desenvolupada per la Diputació a les comarques barcelonines.

Finalment, a les 16.00 h, l’alcalde Rupit-Pruït, Albert Marcé, i la diputada de Turisme, Abigail Garrido, explicaran el projecte turístic d’aquest municipi, que amb el suport de la Diputació, ha rebut enguany el premi Best Village of the world, impulsat per l’Organització Mundial del Turisme.

Convocatòria a mitjans de comunicació a FITUR

Projecte trens turístics temàtics

Dia: Dimecres, 18 de gener
Hora: 11:15 h
Lloc: estand Diputació de Barcelona (pavelló 7 Estand B-10/B-13)
Participants:
Presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín
President de Renfe, Isaías Táboas

Pedaleja amb La Volta en la Destinació Barcelona

Dia: Dimecres, 18 de gener
Hora: 16:30 h
Lloc: estand Diputació de Barcelona
Participants:

Presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín
Diputat d’Esports de la Diputació de Barcelona, David Escudé
Director de La Vuelta, Javier Guillén
Exciclista Joaquim Rodriguez Oliver

Projecte enoturisme i recuperació de la Pedra Seca – Tines del Flequer

Dia: Dijous, 19 de gener
Hora: 13:00 h
Lloc: estand Diputació de Barcelona

Participants:
Diputada de Turisme de la Diputació de Barcelona, Abigail Garrido,
Alcalde del Pont de Vilomara, Enric Campàs