Autònoms PIMEC es reuneix amb empresaris autònoms de Tarragona per parlar sobre la reforma del RETA

La presidenta d’Autònoms PIMEC, Elisabet Bach, ha destacat la diversitat de problemàtiques i casuístiques dels autònoms de la província de Tarragona i ha demanat que rebin el suport necessari per adaptar-se a la nova realitat empresarial i econòmica

Tarragona, 20 de gener de 2023. Elisabet Bach, presidenta d’Autònoms PIMEC, i Antonio Benavides, advocat, graduat social i exinspector de Treball i Seguretat Social, s’han reunit avui amb empresaris i empresàries de la demarcació de Tarragona per abordar de forma tècnica els principals punts de la reforma del sistema de cotització al Règim Especial de Treballadors Autònoms (RETA), que el Consell de Ministres va aprovar el passat mes de juliol i que comporta un canvi substancial en el model de cotització i en els mecanismes de protecció social del col·lectiu.

L’acte ha tingut lloc a l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Tarragona, un fet que la presidenta d’Autònoms PIMEC ha volgut destacar durant la seva intervenció. “El col·lectiu dels advocats és un dels grans afectats per la reforma del RETA i els canvis que implica”, ha puntualitzat.

En el marc de la jornada, Bach i Benavides han posat en relleu la diversitat de característiques i problemàtiques que afecten als autònoms a la província de Tarragona. En aquest sentit, s’han referit a la diversitat de sectors d’activitat on hi ha un gran nombre de treballadors autònoms al territori. “A Tarragona hi ha un elevat nombre de treballadors autònoms en el sector del metall i en el comerç, però no podem oblidar tampoc les casuístiques d’altres autònoms, com els professionals lliberals o bé els autònoms que desenvolupen la seva activitat en l’àmbit rural”, ha explicat Benavides..

Per la seva part, Bach ha destacat que “les tendències estan canviant i tots els autònoms, sigui quin sigui el seu sector d’activitat, tenen la necessitat de reinventar-se, de progressar i de viure de la seva activitat”. Per aquest motiu, la presidenta d’Autònoms PIMEC ha destacat que “la patronal defensa que els autònoms han de tenir el suport suficient per tal que els seus negocis puguin adaptar-se a les noves circumstàncies i, en aquest sentit, jugaran un paper important les prestacions i també els fons de formació”.

La jornada també ha comptat amb la participació d’Àngels Brull., vicepresidenta de PIMEC Tarragona, Joan Caballol, president d’Autònoms PIMEC Tarragona, i Estela Martín, degana de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Tarragona.

Aquesta sessió és part de les trobades en les quals està participant la presidenta d’Autònoms PIMEC, Elisabet Bach, en diferents punts del territori català. L’objectiu és donar a conèixer els principals punts de la reforma del sistema de cotització al RETA i donar una major visibilitat als reptes i problemàtiques que han d’afrontar les persones autònomes.