Lloret Turisme presenta les novetats per al 2023 a la fira Fitur a Madrid

En el marc de la fira s’ha presentat el projecte del Castell de Lloret que versarà sobre el canvi climàtic

Lloret Turisme es troba aquesta setmana a Madrid per promocionar Lloret de Mar a la fira Fitur, la principal fira turística de l’Estat espanyol, que té lloc del 18 al 22 de gener.

Durant aquests dies s’estan realitzant entrevistes amb operadors turístics, empreses col·laboradores i creadors de contingut als quals es presenten les diferents novetats previstes per aquesta temporada. Per Elizabeth Keegan, gerent de Lloret Turisme, «aquesta fira és una bona oportunitat per trobar-nos amb socis estratègics de Lloret de Mar amb qui ja tenim acords per aquest 2023 i també per acabar de tancar noves col·laboracions com per exemple amb operadors del mercat irlandès on tot just hem començat a treballar».

Aquest 2023 la cultura tindrà un protagonisme rellevant a Lloret de Mar com a Capital de la Cultura Catalana 2023: música, dansa, teatre, visites guiades, visites teatralitzades i espectacles innovadors conformen una programació que s’anirà desenvolupant durant tot l’any.

Un altre projecte innovador de primer nivell serà l’apertura del Castell de Lloret, a  la primavera, que oferirà una experiència immersiva única i multisensorial, enfocada al canvi climàtic i ubicada a l’icònic castell d’estil neogòtic ubicat a la platja de Lloret. En el marc de la fira ahir es va dur a terme una presentació en l’estand de Catalunya que va comptar amb la presència de més d’una trentena de professionals del sector turístic i mitjans de comunicació.

A més, els Jardins de Santa Clotilde (membres de la Ruta Cultural Europea de Jardins Històrics del Consell d’Europa) que van ser escenari del rodatge de diferents escenes de la sèrie House of the Dragon, comptaran amb un programa de visites teatralitzades inspirades en aquesta sèrie. Per l’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, «la cultura és un dels nostres principals complements del producte de platja urbà; ens permet desestacionalitzar i oferir un valor afegit en l’experiència turística dels nostres visitants».

La sostenibilitat també continuarà sent un eix prioritari amb el programa executiu “Innovació i sostenibilitat en el sector turístic” que impulsa Lloret Turisme amb el suport del Gremi d’Hostaleria i que comptarà amb 3 blocs; el mòdul 1 sobre mètodes d’innovació com l’Agile, el Lean Management o el model de Doblin, aplicant diferents eines com el Customer Journey Map, el Service Blueprint i l’Experience Map, que ajudaran a crear experiències de qualitat per als nostres clients; el mòdul 2 orientat a la gestió, amb el desenvolupament d’un pla d’execució; el mòdul 3 dedicat a l’aplicabilitat, el certificat de sostenibilitat Bioscore que s’està impulsant des del Gremi d’Hostaleria, la creació de productes, la comunicació i comercialització i finalment, la presentació final dels projectes dels diferents professionals participants del programa.

Pel que fa a l’especialització de productes, es continuarà amb l’estructuració i el posicionament del segment LGTBI+; pel que fa al turisme familiar, s’han programat unes jornades de formació de creació i millora del producte turístic familiar i noves certificacions Little Foodies de restauració bona, sana i sostenible; en turisme esportiu, l’acord directe a la comercialització amb TUI Sports o accions específiques en l’àmbit internacional en mercats estratègics.

Xifres turístiques

Segons les dades d’ocupació turística de l’INE, Lloret de Mar ha rebut de gener a novembre del 2022 un total de 1.093.105 turistes i s’han acumulat 4.550.967 pernoctacions.

D’altra banda, les famílies amb nens i les parelles són els segments de més creixement. Aquests busquen, majoritàriament, activitats de lleure a la natura i esports a l’aire lliure.

El turisme nacional, amb una creixent demanda arran de la pandèmia, ha continuat fidel a la destinació, incrementant així un 18,3 % en nombre de viatgers i un 6’2 % en pernoctacions durant el període de gener a novembre respecte els mateixos mesos de 2019.