La Cuina de la Caça i la Tòfona del Berguedà!

Des del dissabte 14 de gener i fins el 12 de març podreu gaudir de menús o plats especials en 11 restaurants de la comarca.

Dels meravellosos boscos del Berguedà, arriba la campanya gastronòmica de la cuina de la caça i de la tòfona. Com que són dos productes que coincideixen en temporada, els restaurants de la comarca han decidit tornar a unir les campanyes. Engega a finals de gener de 2023 i  estarà activa fins al 14 de març.

Durant aquest temps, en els restaurants que hi participen, hi trobareu plats i menús especials centrats en els productes de la caça i de la tòfona, posant en valor aquests elements culinaris característics del Berguedà. Els diferents menús i plats presentats es podran seguir al Facebook, Twitter i Instagram de l’Associació d’Hostaleria i Turisme del Berguedà, així com a les webs d'Hostaleria i Turisme del Berguedà i en aquesta mateixa.

Aquests productes que ens regala el bosc sempre han estat molt lligats a la comarca, sobretot la caça que servia tant per alimentar-se a l’edat mitjana com per ser venuda a les grans ciutats, junt amb els bolets més selectes.
Les receptes per a cuinar plats de caça formen part de la cuina del berguedà i les podem trobar a la majoria de restaurants emblemàtics de la comarca.
La tòfona, en canvi, molt valorada en les civilitzacions antigues, va ser considerada un producte diabòlic durant la edat mitjana i la seva introducció és relativament nova a la cuina del berguedà.

La campanya de la cuina de la caça i de la tòfona és una de les activitats gastronòmiques del Berguedà que contempla el calendari culinari de la nostra comarca, com la campanya de la cuina del bolet, i que permeten configurar un calendari anual de campanyes gastronòmiques basades en productes que identifiquen la comarca.

Enguany, els onze restaurants participants de la comarca que ofereixen aquest tipus de plats són Cal Pericas (Pobla de Lillet), Niu Nou (Bagà), Cal Travé (Berga), Susen (Saldes), Ca l’Amagat (Bagà), la Barana (Berga), el Recó de l’avi (Guardiola de Berguedà), Cal Marsalet (L'Espunyola) i la Cabana (Berga).

Aquesta campanya està impulsada per l'Associació d'Hostaleria i turisme del Berguedà amb la col·laboració de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà i el suport el Consorci de Comerç Artesania i Moda de la Generalitat de Catalunya i Diputació de Barcelona, així com el patrocini de Caves Rovellats.

Més informació a: https://www.berguedaturisme.com/ca/blog-cuina-de-la-caca-i-de-la-tofona