Tast Gastronòmic i degustació de Vins a la Festa Major de Ripollet

La comissió de Festa Major, acompanyada per representants d’algunes de les entitats participants van presentar el passat dimarts el programa de l’edició d’enguany. Una Festa Major que s’ha volgut més participativa i descentralitzada. És per això que s’han incorporat vuit nous espais (el parc Oriol Martorell, el parc Norbert Fusté, el parc Rizal, Sarrià de Ter i la plaça Emma Maleras, entre d’altres) i 15 activitats més, enfortint sobretot el programa dedicat als infants i els joves. Amb un pressupost de 220.000 euros, 11.000 més que l’any passat, s’ha buscat reduir despesa en infraestructura (s’elimina el gran escenari ubicat al parc del Riu Ripoll) per destinar-ho a contractació i activitats d’entitats.
La primera novetat de la Festa Major serà l’inici el dijous. Serà un test, un aperitiu, una pre-festa organitzada pel col·lectiu l’Aresta a la Plaça del Molí amb manifest, ‘chupinazo’, sopar i concert. Ja l’endemà continuaran les novetats. El pregó, que enguany s’ha treballat en una subcomissió específica, anirà a càrrec dels periodistes Nicolás Vallès i Carme Colomina convidats per la comissió pels refugiats. En acabar, la Cobla Catalana dels Sons essencials oferirà l’espectacle L’Aloja. No faltarà el correbars, que aquest cop sortirà del parc Rizal; ni el festival flamenc, que repetirà a cel obert però a la Plaça del Molí; ni l’esperat 25è Ripollet Rock Festival, i obrirà portes un reforçat Mercat de la Vinya que enguany comptarà amb la participació del Gremi d’Hostaleria.
Nou espai d’actes infantils 
El dissabte serà un dia ple d’actes pels infants al parc Oriol Martorell, espai on acabarà el correaigües, s’estrenarà el tobogan gegant i actuarà Damaris Gelabert. Per la tarda es recupera un altre acte tradicional, l’exhibició de castells, amb els castellers de Sabadell i Berga a la Plaça del Molí. Mateix espai on es celebrarà l’estrena de l’Aplec del Remei, una sarsuela de Josep Anselm Clavé que serà interpretada per primer cop amb l’Orquestra de l’Escola de Música de Gràcia i la Coral Veus del Vallès. Serà el concert gran després dels focs d’artifici i suposa un esdeveniment cultural de primer ordre i un lligam de la Festa Major amb l’Any Clavé i l’aniversari de la Societat Coral que també comptarà amb una exposició al Centre Cultural.
El diumenge s’amplia la cercavila dels gegants que comptarà també amb els gegantons de les escoles, per la tarda es farà el Holi al parc Norbert Fusté i per la nit a la Plaça del Molí actuarà el grup coral Increscendo mentre que als Pinetons hi haurà festival de grups locals i després el concert del grup del país valencià Zoo.
S’estrena un confetti veterà 
El dilluns encara hi haurà novetats rellevants. S’amplien les activitats juvenils amb un ScapeRoom a càrrec de Descargolats, una festa de l’escuma i a la nit el confetti torna als Pinetons i s’incorpora un confetti veterà amb orquestra a Can Mas.
Un bon grapat de novetats que s’acompanyaran dels carretons; les deu activitats esportives habituals; els bestiari; el concert de Festa Major a la plaça Joan Abad, enguany amb l’orquesta Cimarrón; les sardanes al carrer del Sol, i l’espai dels xiringos al costat de la Fira i el del COP on l’any passat però només fins diumenge.
Entre els artistes convidats també cal destacar a Sergi Estella que oferirà música i monòlegs, el karaoke Tokamela, el concert tribut a Amy Whinehouse, Balkumbia, Xarop de Canya, David el Mago, Angel Marça i Dani Campos o el grup d’havaneres Mar i Vent, entre d’altes.
I es repetirà l’experiència del Bus Pollet, que donarà servei de transport cortesia d’Autocares Font el divendres, dissabte i diumenge per la tarda i també les campanyes pel consum responsable d’alcohol i de relacions amb respecte.
.
Sense exhibició d’arrossegament
Una de les activitats que surt del programa és l’exhibició d’arrossegament que des de feia 22 anys organitzava la Comissió de la festa de Sant Antoni Abat a l’espai del Molí d’en Rata. La comissió de Festa Major ha decidit no incloura-la aquest cop perquè el passat 27 de maig el partit animalista PACMA va presentar una denúncia per l’exhibició realitzada durant la festa major de l’any passat. Davant aquesta situació s’ha considerat prudent no tornar a fer l’exhibició fins que es resolgui el procés obert.
Malgrat això s’ha convidat a l’entitat a organitzar una altra activitat o sumar-se al programa d’activitats del Mercat de la Vinya.
Hores d’ara encara es desconeix si es concreta i quina serà la participació de la Comissió de la Festa de Sant Antoni Abat a la Festa Major.