Bona acollida de la campanya ‘Gall i gamba’ de Menja't Vilanova

 La iniciativa va néixer fa sis anys i s’ha consolidat

 Molts restaurants de Menja’t Vilanova han incorporat el plat

La campanya Arriba la Festa Major. És temps de Gall i Gamba, que impulsa l’associació de restauradors Menja’t Vilanova, s’ha tancat aquesta setmana amb força èxit. Aquesta iniciativa va néixer fa sis anys, explica Carlos Alcover, president de Menja’t Vilanova, com una manera de lligar la gastronomia amb les festes tradicionals i, en aquest cas, de recuperar coses que s’estaven perdent i, al mateix temps, innovar. Així, la gamba de Vilanova es va unir amb el gall del Penedès per recuperar un plat de mar i muntanya festiu, nostre.  Menja’t Vilanova va substituir els escamarlans que es feien servir habitualment per a aquest plat per la gamba.
Pot semblar un plat contundent, diu Alcover, però funciona molt bé, perquè no és un plat pesat. La prova és que diversos restaurants de Menja’t Vilanova el tenen a les seves cartes tot l’any.

Entre els actes promocionals de la campanya Gall i Gamba, destaca la visita a Vilanova d’un grup de bloguers que van recórrer la ciutat en plena Festa Major. Entre altres indrets, van visitar el Museu del Ferrocarril, la Rambla, el Mercat del Centre, Can Papiol, Can Cabanyes (on van poder dinar al restaurant El Dinou, de Núria Lucas) i la Fleca Morera.

Menja’t Vilanova, que organitza diverses campanyes promocionals durant tot l’any, se centra ara a preparar la de la Fira de Novembre. La intenció és repetir els showcookingsal castell de la Geltrú, que l’any passat van tenir molt d’èxit.