El pont del Pilar, enrarit per la incertesa política

Barcelona nota “alentiment” en les reserves i la resta de territori no percep canvis, a excepció del Solsonès

La inestabilitat política del moment els està afectant negativament les reserves a la ciutat de Barcelona.

Des de l’Ajuntament de Barcelona asseguren que a nivell general “no s’estan anul·lant reserves”, però sí que reconeixen que n’hi ha menys a mig i llarg termini que l’any anterior. “Aquest decreixement es nota des de l’abril”, apunten fonts de l’Ajuntament, que recorden que els atemptats de la Rambla també van tenir un efecte negatiu en les reserves.

A l’inici del pont del Pilar -que s’ha vist enrarit per la incertesa política-, fonts del Gremi d’Hotels de Barcelona asseguren que “el desenvolupament de l’activitat hotelera i turística d’aquests dies s’està produint amb total normalitat”. No obstant això, reconeixen que “la inestabilitat i la incertesa que generen els fets recents no és bona per a cap activitat econòmica” i afegeixen que “per a les pròximes setmanes es percep un alentiment de l’entrada de reserves”.

El Gremi no ha donat xifres sobre la previsió d’ocupació turística per a aquest pont del Pilar, igual que la patronal del sector dels apartaments turístics, Apartur.

Al seu torn, el president de l’Associació Catalana d’Agències de Viatges Especialitzades (Acave), Martí Sarrate, dona un missatge més positiu respecte al pont del Pilar i assegura que s’està produint amb “normalitat”. “No creiem que aquest pont es vegi afectat per la situació actual”, apunta Sarrate, que assegura que qui tenia preparat venir a Catalunya “no ho canviarà”.

En tot cas, Sarrate assegura que estaran “alerta” i que la “preocupació existeix”. “No sabem com acabarà la pel·lícula: hem de deixar passar quatre setmanes per veure com evoluciona”, expressa el president d’Acave, que afegeix que la gent “valora molt Barcelona i Catalunya com a destí turístic”. Si s’analitzen les dades que preveuen altres parts del territori, l’afectació és mínima per al pont del Pilar. Els allotjaments turístics de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre preveuen una ocupació del 70% durant el pont, mentre que la Catalunya Central augura una ocupació de fins al 90%.

Des de la FIHR, podem manifestar que el Solsonès és l’única comarca del territori dels Gremis associats a la Federació, que ha registrat en els últims dies algunes anul·lacions de reserves hoteleres per la inestabilitat política a Catalunya, fet que han deixat ben palès en els seus comunicats i anul.lacions.

Segons va informar ahir el Servei Català de Trànsit, 493.000 vehicles van sortir ahir de l’àrea metropolitana de Barcelona amb motiu de l’operació sortida del pont del Pilar,