El Consell Comarcal del Berguedà i l'Espunyola sumen forces per acollir la prova berguedana del Campionat del Món de Parapent SRS

El Consell Comarcal del Berguedà i l’Ajuntament de L’Espunyola donen suport al Campionat del Món de Parapent Sports-Class Racing Series (SRS). Es tracta d’una prova internacional  que se celebrarà al Berguedà del 2 al 8 de juny. Comptarà amb 130 pilots de 44 països diferents. Es tracta d’un esdeveniment de primer nivell  que la comarca acull per primera vegada.

Aquest divendres ha tingut lloc una roda de premsa  per presentar la competició. Hi ha participat Albert Altarriba, l’alcalde de l’Espunyola, Jordi Aymerich, portaveu del Club Parapent Puntxat, entitat organitzadora i Ramon Caballé, president de l’ens comarcal i conseller d’Esports del Berguedà.

Aquesta prova és organitzada pel Club Parapent Puntxat, una entitat berguedana integrada per pilots de la zona. A més dels 130 pilots inscrits, també hi haurà 10 pilots convidats de l’organització (wildcards) i altres acompanyants.

El Berguedà suma esforços per donar suport a proves d’aquest nivell que donen projecció a la comarca i també són un motor de dinamització gràcies als ingressos que generaran els participants i els seus acompanyants durant la seva estada a la comarca. En total, es preveu que la prova porti al voltant de 300 persones entre els dies 2 al 8 de juny.

Les col·laboracions institucionals es concreten de la següent manera. El Consell Comarcal del Berguedà paga una part de les despeses dels desplaçaments en autocars dels participants des de l’Espunyola fins a la Figuerassa. D’aquesta manera, s’afavoreix una mobilitat més sostenible perquè s’estalvia l’ús de vehicles privats. A més, operaris de la brigada han desbrossat la zona d’enlairament perquè estigui en les millors condicions. Igualment, l’ens comarcal té cura de facilitar la gestió dels residus. I dota de veles la prova. També dona suport  amb l’elaboració de materials de difusió i suport de comunicació.

La seu de la prova serà el Local Social de l’Espunyola, cedit per l’ajuntament. A l’entorn hi haurà un camp d’aterratge oficial, aparcament per a autocaravanes, tendes i dutxes tot i que molts dels participants és previst que s’allotgin en cases rurals i càmpings de la zona amb les seves famílies.

Els enlairaments de la prova es faran des de la muntanya de la Figuerassa i també al Coll de la Creueta. Uns dies abans de la competició, es realitzaran els entrenaments, i també es reservarà un dia per lliurar premis i celebrar la festa de clausura.

En la roda de premsa s’ha destacat que el Berguedà ofereix als practicants del parapent unes característiques ideals amb zones per envolar-se i aterrar adaptades a tots els nivells i amb unes bones condicions. La comarca és considerada una de les millors zones per volar en parapent d’Europa i també del món.

La berguedana serà la segona prova del circuit mundial, després de la primera que es va celebrar a Colòmbia al gener. La tercera prova tindrà lloc a Portugal el juliol i la quarta a Macedònia a l’agost.