L'Escola d'Enoturisme acollirà formacions oficials del WSET impartides per Wine Courses Barcelona a partir de la tardor

L'Escola d'Enoturisme de Catalunya serà un satèl·lit per a Wine Courses Barcelona, ​​essent el lloc d'impartició de les formacions oficials del prestigiós Wine & Spirit Education Trust (WSET), una titulació britànica reconeguda mundialment a l'àmbit del vi i els seus derivats. Aquest pas s'ha aconseguit gràcies a un acord amb Wine Courses Barcelona, ​​un dels centres que acull aquesta certificació oficial, fundada per Sharon Grundy.

A partir d´aquest octubre, Wine Courses Barcelona oferirà els nivells 1 i 2 del WSET, amb la previsió de repetir aquests cursos la primavera següent (curs 2025-26). A més, es valora la possibilitat d'incloure la formació del nivell 3 al futur proper, ampliant així les oportunitats de formació per als estudiants i professionals del sector.

Aquest programa formatiu comptarà amb el sommelier Ricardo Herrera com a docent. Herrera està titulat amb el DipWSET i és estudiant del màxim nivell MW, a més, ja és professor habitual de l’Escola d’Enoturisme al curs de Sommelier Professional i la formació contínua.

Les formacions s'oferiran en modalitat oberta perquè qualsevol persona interessada les pugui cursar amb Wine Courses Barcelona dins l'Escola d'Enoturisme Catalunya. Paral·lelament, s'està treballant per integrar-les dins dels estudis de sommelieria de l'escola, això permetria, segons Gerard Domingo, el director de l’Escola d’Enoturisme “donar més valor al perfil professional que està estudiant el cicle formatiu o el certificat de professionalitat de sommeleria”.

Aquest nou acord reforça la diversificació de la formació del territori, de la mà de Wine Courses Barcelona, ​​amb el compromís mutu de l'excel·lència acadèmica per a la formació de professionals altament qualificats a l'àmbit de l'enoturisme i la sumilleria.

Les inscripcions ja estan obertes i es poden realitzar a la pàgina web de Wine Courses Barcelona.