Hereu anuncia ajudes per 208,5 milions a ajuntaments i comunitats *autonómas per a finançar 92 projectes de millora del Patrimoni Històric

Els projectes seleccionats tenen en compte les característiques del destí i la viabilitat i qualitat d'aquests, i s'han valorat destins amb el risc de despoblació per a impulsar la seva potencialitat turística i enfortir la cohesió social i territorial.

El ministre d'Indústria i Turisme, Jordi Hereu, ha anunciat la publicació de les resolucions provisionals de la línia d'ajudes del Programa de Millora de la Competitivitat i de Dinamització del Patrimoni Històric amb ús turístic, per la qual 92 projectes presentats per entitats locals i comunitats autònomes rebran ajudes per valor de 208,5 milions d'euros per a millora de l'ús turístic en Béns d'Interès Cultural (BIC).

Els projectes s'han seleccionat tenint en compte característiques del destí i la viabilitat, qualitat i potencialitat turística d'aquests. Entre els criteris de valoració s'han considerat, a més, destins amb el risc de despoblació per a impulsar la seva potencialitat turística i enfortir la cohesió social i territorial.

Durant l'acte de lliurament de les claus del nou *Parador de Molina de Aragón (Guadalajara), a la presidenta de *Paradores, Raquel Sánchez, el ministre d'Indústria i Turisme ha assenyalat que l'objectiu d'aquestes ajudes és potenciar el turisme cultural mitjançant projectes de manteniment i rehabilitació del patrimoni històric que incorporin de manera clara la millora de l'ús turístic d'aquests béns.

Les actuacions que es duran a terme en aquests projectes inclouen la conservació, el manteniment, la posada en valor i rehabilitació de béns declarats com a Béns d'Interès Cultural (*BIC) per a ús turístic. Igualment s'inclouen altres mesures com la millora de l'accessibilitat universal, la millora de l'eficiència energètica i l'estalvi del consum de recursos hídrics i energètics, o la reducció i compensació de la petjada de carboni, entre altres.

"El patrimoni cultural té un protagonisme central com a element d'atracció i gaudi de visitants en els destins", ha destacat Jordi Hereu, qui ha afegit també "la riquesa del patrimoni cultural del nostre país, reconeguda a nivell internacional en els 50 béns declarats Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO". Espanya en el tercer país amb més declaracions a Europa i el quart a nivell mundial.