Les Jornades ON d'innovació de Castelledefels tornen amb debats i taules rodones sobre la Dieta Mediterrània i la IA

El Castell esdevé avui i demà l’escenari d’unes jornades de divulgació de l’ON Innovem, l’Oficina Local de Transferència de la Tecnologia

“Dieta Mediterrània, Restauració i Salut” (dimarts) i “Intel·ligència artificial, amenaça o oportunitat?” (dimecres) són els temes que centren les jornades

Castelldefels celebra aquest dimarts 29 i dimecres 30 d’octubre la sisena edició de les Jornades ON d’innovació. La cita té lloc al Castell, que esdevé un punt de trobada entre els centres de ciència i investigació i les entitats, universitats, empreses i ciutadania en general. L’objectiu és poder compartir les noves tendències en tecnologia i innovació amb aplicació directa al món empresarial.

L'acte d'inaguració oficial ha comptat amb la presència i participació de diversos membres de l'equip de govern municipal, encapçalats per l'Alcalde, Manu Reyes; i la regidora de Promoció Econòmica i Foment de l'Ocupació, Mar Sicilia, entre altres. També ha comptat amb la intervenció del director de l'àrea municipal de Desenvolupament Econòmic, Santi Amaro.

Un any més, la iniciativa marca l’aposta de l’Ajuntament de Castelldefels pel coneixement i el desenvolupament de les tècniques més innovadores, així com pel debat i la recerca sobre els reptes de futur que aquesta evolució tecnològica planteja als petits i mitjans empresaris, especialment.

Pràctiques saludables al món de la restauració

La primera jornada, aquest dimarts 29 d’octubre, se centra en el foment de les pràctiques saludables i sostenibles en el món gastronòmic i, més concretament, en el sector de la restauració i l’hostaleria.

Es realitza una taula rodona amb representants de cadascuna de les baules de la cadena de valor de l’alimentació, que inclouen en els seus respectius models de negoci alguna línia de foment de la salut. L’objectiu de la jornada, titulada “Dieta Mediterrània, Restauració i Salut”, és debatre sobre la importància d’incorporar aquests elements saludables en les estratègies de les empreses del sector.

El ponent és el director general de la Fundació Alícia (ALImentació i CiènCIA), Toni Massanés; acompanyat pel director de vendes de Casa Mas, Pere Genescà; el CEO i fundador de Cafè de Finca, Jonathan Moral; el CEO d’Òscar Manresa Restaurants, Òscar Manresa; i la fundadora i xef de La Luciérnaga Pastelería Natural, Lucila Canero.

La jornada s’organitza de forma conjunta amb el Clúster Foodservice, que exposarà una fira de l’alimentació (al Pati d’armes del Castell).

Noves aplicacions de la IA

La jornada del 30 d’octubre porta per títol “Intel·ligència Artificial, amenaça o oportunitat?” i està centrada a donar a conèixer les diferents eines d’IA presents al mercat que poden permetre fer un pas endavant en la digitalització d’empreses i negocis.

En les diferents taules rodones i conferències es debat sobre els avantatges i beneficis que representen, però també es parla dels perills d’un ús excessiu o mal orientat d’aquestes aplicacions.

El ponent principal és el director de RRII de Segittur i subdirector general de IA i Tecnologies Habilitadores Digitals del Ministerio de Asuntos Económicos y Transformación Digital, Ezequiel García Collantes.
 
La jornada inclou una ponència sobre “Intel·ligència Artificial i els nous llocs de treball”, a càrrec del coordinador científic d’IA d’Alt Rendiment en el Barcelona Supercomputing Center, Ulises Cortés.
 
La taula rodona (“Aplicacions Empresarials d’IA”)compta amb la participació del CEO d’imotion Analytics, Alejandro Murillo; el fundador i CEO de COOCCIO, Xavi Carmona; IT de Danone, Héctor Fernández; i el director de vendes de Hikivision, David Gómez.