Es crea la marca dels Premis Millors Oli d'Oliva Verge Extra Catalunya

L’objectiu d’aquests guardons és reconèixer la tasca dels productors d’oli que l’elaboren amb la màxima qualitat i fomentar que la societat catalana conegui el producte

Els guardons es lliuraran durant la Nit de l’Oli que se celebrarà el pròxim 13 de desembre a la Fatarella i amb la participació de 132 olis

El Govern ha aprovat avui la creació de la marca dels Premis Millors Olis d’Oliva Verge Extra (OOVE) Catalunya amb l’objectiu de reconèixer la tasca dels productors d’oli que l’elaboren amb la màxima qualitat i fomentar que la societat catalana conegui el producte.

 

 

Govern

Els guardons dels Premis Millors Olis d’Oliva Verge Extra de Catalunya, que organitza el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, es lliuraran en la Nit de l’Oli, una gala que se celebrarà aquest divendres 13 de desembre a la Fatarella (Terra Alta), coincidint amb la 25a edició de la Festa de l’Oli del municipi.

En aquesta primera edició s’han presentat 132 olis de tot el territori, fet que confirma la qualitat i la gran diversitat d’olis que s’elaboren a casa nostra. Competiran en set categories diferents:

  1. OOVE de Grans Productors.
  2. OOVE de Petits Productors.
  3. Olis de Producció Ecològica.
  4. Olis Monovarietals.
  5. Olis elaborats en projectes de recuperació de varietats autòctones.
  6. Millor maridatge, combinació culinària i versatilitat gastronòmica.
  7. Millor packaging

Entre tots els guanyadors s’escolliran també els deu millors OOVE de l’any.

Els premis s’emmarquen en la celebració, l’any que ve, de Catalunya, Regió Mundial de la Gastronomia, i fomenten la promoció, la comercialització i el consum dels olis d’oliva verge extra de qualitat superior de Catalunya al mercat alimentari i a la restauració. Els premis clouran amb la publicació, el mes de febrer, de la primera Guia dels Millors Olis d’Oliva Verge Extra de Catalunya.

Un pla per promoure l’oli d’oliva verge extra

La creació d’aquests premis és un dels compromisos assumits pel Departament d’Agricultura mitjançant el Pla d’acció de l’oli d’oliva 2024-2026 per donar suport al sector. El Pla inclou un total de cinc eixos i vuit accions i des del Departament d’Agricultura es facilitarà la creació de l’Institut Català de l’Oli d’Oliva Verge Extra amb l’objectiu de coordinar i gestionar totes les propostes que es duen a terme actualment al sector.