La FIHRT analitza l'impacte de la Llei de Malbaratament Alimentari en la presentació del projecte europeu SPRINT
El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona va acollir la presentació del Projecte Europeu SPRINT, una iniciativa finançada per la Unió Europea per abordar el malbaratament alimentari en els sectors de l’hostaleria, la restauració i els supermercats. L’esdeveniment va reunir experts del sector agroalimentari per debatre estratègies de prevenció i solucions innovadores en la gestió dels excedents alimentaris.
Un dels moments més destacats de la jornada va ser la taula rodona sobre l’impacte de la Llei Catalana de Desaprofitament Alimentari, que va comptar amb la participació del Secretari General de la Federació Intercomarcal d’Hostaleria, Restauració i Turisme (FIHRT). Durant la seva intervenció, Brasé va destacar la necessitat d’un compromís ferm per part dels establiments d’hostaleria i restauració per reduir el malbaratament i aprofitar al màxim els recursos disponibles.
A més del representant de la FIHRT, la taula rodona va comptar amb la participació de Carles Guirado González (Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de Catalunya - DARPA), Josep Lluís Escuer (Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya - FCAC), Milagros Paseta (Mercabarna) i Roger Gaspa (Consell d’Empreses Distribuïdores d’Alimentació de Catalunya - CEDAC). La sessió va ser moderada per José María Gil, director del Centre de Recerca en Economia i Desenvolupament Agroalimentari (CREDA).
La jornada va començar amb la presentació del projecte SPRINT, en què es van exposar les seves línies d’acció i el paper de les entitats participants. Posteriorment, es va realitzar una ponència sobre la Llei Catalana de Pèrdues i Malbaratament Alimentari, a càrrec de Carles Guirado (DARPA), en què es va destacar la importància de la normativa per reduir les pèrdues alimentàries en totes les fases de la cadena agroalimentària.
El projecte SPRINT (Shared Personalised Nutrition) té com a objectiu principal desenvolupar solucions per a la reducció del malbaratament alimentari mitjançant la digitalització, la innovació en processos i la cooperació entre diferents actors del sector. La iniciativa compta amb el suport d’organitzacions com CREDA, Innovasturias, ABMOBILE, CIS Robotics i Mercabarna, entre d’altres.
Aquesta trobada va reafirmar el compromís del sector per avançar cap a una gestió més sostenible i responsable dels aliments.