E-FIHRT 2/ABRIL 2025: Primavera FIHRT: innovació, territori i sostenibilitat

La FIHRT publica el segon número del newsletter d’abril de 2025, que recull una àmplia mostra d’activitats, iniciatives i reconeixements al sector a tot el territori català.

Entre els principals continguts, es destaca la Jornada “Talent i Gastronomia” celebrada a Viladecans, una trobada que aposta per la formació i el relleu generacional com a eines clau per al futur del sector gastronòmic. També hi trobem la presentació del primer estudi profund sobre la cuina de mar, muntanya i horta de Castelldefels, que posa en valor el patrimoni culinari local.

En l’àmbit de la sostenibilitat, diversos gremis com el de Vilanova i el de Castelldefels han renovat o obtingut certificacions Biosphere, i la Fira Avícola Raça Prat ha estat reconeguda com a esdeveniment de turisme sostenible. Paral·lelament, la FIHRT ha estat present en actes com la primera Mostra de Vins de Primavera de Castelldefels, que ha batut rècords de participació, i en la celebració del distintiu Restaurants Recomanats MICHELIN 2025, amb 757 establiments reconeguts.

El butlletí també recull iniciatives de promoció turística com el mapa interactiu del Lluçanès, el Barcelona Beer Festival, la Fira del Col·leccionista de Calafell, la campanya “Temps d’Espàrrecs” de Gavà o la fira Expoebre 2025, entre d’altres.

Finalment, es destaquen accions institucionals com la convocatòria de la Junta General del Gremi del Vallès Occidental i Barcelonès, l’augment del 14% en la despesa turística a les comarques de Barcelona i la posada en marxa d’un nou cicle de vídeo-podcasts impulsat per PIMEC, centrat en els reptes i oportunitats del turisme.

Pots accedir a l’edició completa del newsletter clicant aquí.