Tortosa impulsa el turisme gastronòmic amb la presentació del Llibre Blanc a Expoebre 2025

Aquest diumenge 4 de maig, en el marc de la 79a edició d'Expoebre, s'ha presentat l'edició impresa del Llibre Blanc del Turisme Gastronòmic de Tortosa.

Aquest document estratègic, promogut per l'Ajuntament de Tortosa dins del Pla de Sostenibilitat Turística i finançat amb fons Next Generation, té com a objectiu consolidar la ciutat com a referent del turisme gastronòmic sostenible i de qualitat.

El Llibre Blanc es divideix en dues parts: la primera destaca la identitat i el patrimoni gastronòmic local, amb més de 60 receptes tradicionals i una vintena de productes emblemàtics com l'oli DOP Baix Ebre-Montsià, les clementines IGP, l'arròs del Delta i el xocolata Creo. La segona part proposa un pla d'acció amb bones pràctiques per impulsar el turisme gastronòmic, incloent-hi activitats, tallers i estratègies de comunicació 

La presentació s'ha emmarcat dins d'un cap de setmana ple d'activitats gastronòmiques a Expoebre, com l'espai Ebretast, on s'han ofert tastos de productes de proximitat, i el Fòrum Econòmic de les Terres de l’Ebre, centrat enguany en la gastronomia, coincidint amb el reconeixement de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025