El servei de recollida selectiva del Porta a Porta arriba a Hospitalet de l'Infant i Vandellòs

A partir de dilluns 23 de gener s’aplicarà a cinc nuclis de la població

Un total de 15 municipis de la comarca reciclen amb el sistema de recollida selectiva Porta a Porta (PaP).

L’empresa de Servei Comarcals Mediambientals SA Secomsa, conjuntament amb l’Ajuntament de l’Hospitalet de l’Infant i Vandellòs, han implementat a partir de dilluns 23 de gener, el servei de recollida selectiva ‘Porta a Porta’ (PaP) a cinc nuclis de la població Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant: Masriudoms, Masboquera, Vanessa Park, el barri de Sant Roc de l’Hospitalet de l’Infant i el nucli Vandellòs.

Funcionament del Porta a Porta (PaP)

El funcionament del servei requereix la participació dels habitants que han de dipositar els residus correctament separats a la porta de casa el dia que toqui la fracció corresponent (orgànica, paper i cartó, envasos, resta, tèxtil sanitari) segons el calendari establert, mentre que el vidre continuarà dipositant als contenidors iglús del carrer. Des de Secomsa s’han proporcionat el material necessari a cada habitatge i establiment, cubells multi producte i bosses compostables, i, a més, també s’està instal·lant un sistema de ganxos amb sensor a les façanes que serviran per a poder identificar cada padró de brossa.

Durant les dues primeres setmanes de funcionament, conviuran el nou sistema de recollida amb els contenidors habituals, tot i que més endavant es trauran per tal que únicament funcioni el sistema porta a porta. Cal destacar, però, que cada nucli tindrà una bateria de contenidors d’emergència on es podran portar els residus en casos especials.

15 poblacions del Baix Camp funcionen amb el Porta a Porta

Actualment, el PAP arriba a un total de 15 poblacions del Baix Camp com: l'Aleixar, l’Albiol, l'Argentera, Almoster, Botarell, Castellvell del Camp, Colldejou, Duesaigües, l’Hospitalet de l’Infant i Vandellòs, Maspujols, Pratdip, Riudecanyes, Riudecols, Vilanova d'Escornalbou, Vinyols i els Arcs amb la previsió d’ampliar el servei a 3 municipis de la comarca durant les pròximes setmanes. Com és el cas de Prades, Capafonts i la Febró per acabar sumant un total de 18 municipis adherits al servei durant aquest any 2023.

Augment significatiu de la recollida selectiva

El principal objectiu d'aquesta iniciativa és passar del 43% actual al 60% de recollida selectiva el 2030 a la comarca. I és que, el gener del 2022 es van incorporar al PaP set pobles més de la comarca. Aquest fet ha permès un augment en la mitjana de la recollida selectiva de totes les poblacions, excepte Reus, de gairebé un 10%. L'any 2021 el Baix Camp es trobava en un 42,04% de recollida selectiva, mentre que l'agost del 2022 es troba en un 50,96%. Els resultats aconseguits en la recollida selectiva PaP per a cada municipi també han millorat exponencialment. En la majoria dels casos, el total de recollida selectiva l'agost del 2022 es troba entre el 50% i el 70%. Mentre que les dades de l'any 2021 es trobaven entre un 30% i un 40%.