Es presenta oficialment la nova ruta d'Establiments Emblemàtics de Castelldefels

L'alcaldessa Maria Miranda i la regidora de Turisme, Eva López, han visitat dos dels establiments que formaran part de la Ruta d'Establiments Emblemàtics de Castelldefels: els Apartaments Marfina i el Restaurant El Tiburón

Ambdós formen part d'una iniciativa que neix de la necessitat de protegir l'activitat turística i comercial de proximitat i reconèixer els petits establiments turístics i comercials de tota la vida

S'ha col·locat una placa de reconeixement a la vorera i s'anirà fent una ruta per recórrer aquests establiments

Aquest divendres 20 de gener ha tingut lloc una primera visita oficial a dos dels establiments turístics Emblemàtics de la ciutat. Una delegació del consistori, encapçalada per l'alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda (PSC), acompanyada per la regidora de Turisme, Eva López (PSC), entre d'altres, ha visitat els Apartaments Marfina i el Restaurant El Tiburón.

Ambdós formen part del projecte “Emblemàtics Castelldefels” que l'Ajuntament, a través de les àrees de Comerç i Turisme, ha engegat i que neix de la necessitat de protegir l'activitat comercial i turística de proximitat i més específicament la dels establiments amb més tradició de Castelldefels. L'objectiu d'aquest projecte és reconèixer, fomentar i impulsar els petits establiments turístics i comercials de tota la vida, els petits comerços amb història i les botigues i negocis del sector turístic arrelats a la ciutat.

En aquesta primera ocasió es fa un reconeixement a 6 establiments comercials i de serveis (Comercial Buenaventura SL, Fotografia Cotán, Residencia Catite, Celler Vallès, Alimentació Arans i Carnisseria Paquita) i 4 relacionats amb el sector turístic (Gran Hotel Rey Don Jaime, Restaurante El Avión, Apartaments Marfina i Restaurante El Tiburón).

Tots ells tenen una placa a la vorera que dona accés al local, començant per aquells que porten més anys en actiu. D'aquesta manera es vol identificar d'una forma més clara aquells establiments amb més anys de presència a la ciutat, fent-ho visible a la via pública, i generar diferents eines de promoció dels mateixos.

 

Què és “Emblemàtics Castelldefels”?

“Emblemàtics Castelldefels” significa l'evolució d'un projecte que es va posar en marxa l'any 2016, quan es va veure la necessitat de reconèixer aquells empresaris i empresàries locals que portaven 50 anys o més al capdavant dels seus negocis. Aquesta necessitat es va concretar en el lliurament, entre els anys 2017 i 2018, de 14 plaques commemoratives a 14 establiments comercials que complien el requisit d'haver romàs oberts 50 anys, o més, a Castelldefels. En aquell moment es va donar aquestes plaques als propietaris i propietàries dels establiments que comptaven amb les llicències més antigues que consten a l'Arxiu Municipal de Castelldefels.

El projecte es va presentar oficialment el 29 d'abril de l'any passat (a la Nit del Comerç) i també va ser part important de la Nit del Turisme (celebrada el 26 de setembre de l'any passat).

 

Poden escoltar l'entrevista realitzada a Ràdio Castelldefels (98.0FM i radiocastelldefels.org) a la tècnica de Turisme Clara Carbonell: