Tortosa estrena divendres 10 el videomapping 'La llum de l'Ebre'

La projecció de llum i so fa un viatge al llarg dels més de 2.000 anys d'història de la ciutat, des dels primers pobladors
Tortosa estrenarà divendres 10, a les 20.30 h a la plaça de la Catedral, el videomapping 'La llum de l'Ebre'. Es tracta d'un muntatge audiovisual que es projectarà de manera regular al damunt de la façana de la Catedral i que, amb una durada de poc més de 10 minuts, fa un recorregut al llarg de la història de Tortosa: des dels seus primers pobladors fins a l'època actual. El viatge comença amb l'arribada dels ibers i l'assentament de la ciutat, continua amb referències a la ciutat romana, el pas dels visigots, el període andalusí i la posterior construcció de la Catedral cristiana, a més d'altres elements simbòlics i identificadors dels diversos períodes històrics de Tortosa. Tot plegat, amb un joc de llums i de colors que aprofiten el relleu de la façana principal del temple.

L'estrena del videomapping permet Tortosa incorporar un nou actiu de caràcter turístic. Després de l'estrena, el vídeo es projectarà de manera regular al llarg de tot l'any com un element més a l'abast dels visitants que arriben a la ciutat. La realització del videomapatge forma part del projecte 'Dertosa-Turtuxa-Tortosa: una ciutat, tres noms i 2.000 anys', amb finançament dels fons europeus FEDER. Este projecte va dur a terme la construcció de la plaça al davant de la Catedral així com la museïtzació dels elements arqueològics descoberts al subsòl, que avui conformen l'Espai Cota 0.