La marxa cicloturista Experience Garraf- Penedès tanca inscripcions amb 780 participants

Vilanova i la Geltrú serà, per segon any consecutiu, seu i punt de partida de la marxa cicloturista Experience Garraf-Penedès. Una prova que se celebrarà el dissabte 25 de març amb les inscripcions ja tancades, i un total de 780 participants.

La marxa cicloturista, de caràcter no competitiu, té com a objectiu potenciar el territori com a destí turístic esportiu i familiar, de manera que combina aquesta experiència esportiva amb un seguit de propostes lúdiques adreçades tant als seus acompanyants com al conjunt de la ciutadania, en l'àmbit de la nàutica, l'esport o la gastronomia, entre d'altres.
Les activitats es faran durant tot el matí a la façana marítima, des d'on els i les ciclistes iniciaran a les 8.30 hores, els diferents recorreguts de què consta la marxa.

A poc més d'una setmana de l'esdeveniment, s'han tancat inscripcions amb 780 participants, dels quals 450 han optat per fer el recorregut llarg de 120 quilòmetres. D'aquests un 16% correspon a inscripcions femenines. Pel que fa al recorregut curt de 61,3 quilòmetres, s'hi han inscrits 190 participants, dels quals el 33% són dones. Per últim, en el recorregut Gravel/BTT hi prendran part 140 participants, amb el 15% de dones inscrites.

Des de l'organització de la marxa cicloturista Experience Garraf- Penedès es valora molt positivament l'alta participació femenina, ja que assegura que habitualment la xifra en aquests tipus de curses no supera el 10%.

Per tal de promocionar aquest esport entre les dones i noies, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú van iniciar al febrer entrenaments setmanals gratuïts per tal de preparar-se per participar en aquesta marxa cicloturista. Aquesta acció va lligada al programa Esport i Dona que impulsa la Regidoria d'Esports  

Durant els diferents recorreguts els participants trobaran diversos punts d'avituallament que els serviran tant per reposar com per poder apreciar el paisatge de vinyes i boscos mediterranis per on transcorre la prova.
A més, en el punt d'arribada s'habilitarà una zona de massatges per tal que els corredors que finalitzin el recorregut puguin fer recuperació muscular.