Barcelona serà la seu de la gala de la Guia Michelin Espanya 2024

El 28 de novembre Barcelona serà la seu de la cerimònia de presentació de la guia de les estrelles Michelin de restaurants d’Espanya. La ciutat ha estat escollida pel respecte per la tradició amb productes locals en una cuina cosmopolita i de fusió que excel·leix per la creativitat i la innovació constant. Per primera vegada no s’hi inclouran els establiments de Portugal, que farà el seu propi esdeveniment el primer trimestre del 2024.

Aquest esdeveniment de gran impacte i projecció de la restauració i la gastronomia tindrà lloc al Centre de Convencions Internacional de Barcelona, tot i que hi haurà altres espais de la ciutat que s’utilitzaran per a la resta d’actes abans de la cerimònia, com, per exemple, la presentació dels xefs que cuinaran al sopar de gala, que estaran capitanejats per Jordi Cruz, els germans Torres i Paolo Casagrande.

Barcelona és la ciutat que té més estrelles Michelin, 25 en total, i 70 restaurants de la ciutat apareixen amb diferents distincions en l’edició de la Guia Michelin Espanya i Portugal del 2023, en concret 3 restaurants amb 3 estrelles, 5 amb 2 estrelles, 16 amb 1 estrella, 1 amb Estrella Verda, 8 amb la distinció Bib Gourmand i 38 restaurants recomanats.

La gastronomia és un dels elements prioritaris del turisme urbà, juntament amb anar a comprar i les activitats culturals. Més del 90% dels turistes (un 92,4% el 2021) van als restaurants a degustar la gastronomia local i destinen prop del 50% de la despesa a gastronomia. A més, el visitant gastronòmic gasta un 24% més que el que viatja per vacances.