L'Observatori Comarcal publica un nou informe que radiografia el comerç i l'hostaleria al Vallès Occidental

L'Observatori Comarcal ha publicat aquesta setmana la primera edició d'"El Comerç i l'Hostaleria al Vallès Occidental", un recull sintètic i visual de dades que permeten obtenir una radiografia de la contribució del comerç i l'hostaleria a l'economia comarcal durant el 2022. En el cas de Ripollet, consten 330 establiments.

L'Observatori Comarcal publica un nou informe que radiografia el comerç i l'hostaleria al Vallès Occidental.

Aquest informe interactiu està dividit en quatre seccions: activitat econòmica, teixit productiu, mercat de treball i oferta d'establiments. De les dades recollides pel Consell Comarcal del Vallès Occidental, se n'extreu que el comerç i l'hostaleria tenen un pes destacat dins de l'economia comarcal, aportant un 17% del Valor Afegit Brut (VAB). Malgrat això, l'evolució mostra una pèrdua de quasi quatre punts des de l'any 2011. A més, aquest sector suposa un 26,7% de l'ocupació de la comarca, una dada que situa el Vallès Occidental per sobre de la mitjana catalana i entre les vint primeres.

Amb tot, la densitat comercial del Vallès Occidental és una de les més baixes de Catalunya, amb 10 establiments per cada 1.000 habitants. El sector de l'alimentació és el que té major pes a l'oferta, amb un 34,1% del total d'establiments, seguit de l'equipament de la llar (17,8%) i l'equipament de la persona (15,6%).

Més de 2.600 llocs de treball a Ripollet

En el cas concret de Ripollet, les dades que es poden consultar en aquest informe interactiu mostren que un total de 2.690 llocs de treball del municipi són dedicats al sector del comerç i l'hostaleria, repartits en 289 empreses i 330 establiments.

Respecte al pes d'aquest sector als components del teixit productiu, en el cas de Ripollet suposa un 30%. Altres dades que també es poden consultar en aquest informe tenen a veure amb la regulació de l'ocupació, com les persones afectades per expedients de regulació de l'ocupació (ERO), o els expedients tramitats en aquest sector. A Ripollet, es van presentar un total de 5 expedients, que van afectar a 50 persones. En el cas del começ i l'hostaleria a la ciutat, hi va haver 3 ERO amb 27 persones afectades.