Tortosa posa en marxa una campanya de foment de la recollida selectiva per tal d'incrementar la fracció orgànica

Entre les accions previstes, també es posarà en marxa un servei de recollida porta a porta per als establiments de restauració
L'Ajuntament de Tortosa ha presentat una nova acció informativa amb la qual vol conscienciar la ciutadania de la necessitat d'incrementar la correcta separació dels residus a la ciutat. Ho fa, apel·lant al paper clau que tenen les persones en l'àmbit domèstic, com a peça central per tal de distribuir les deixalles als contenidors respectius. Per este motiu, la campanya pren com a element gràfic les peces d'un trencaclosques que, unides de manera adequada, encaixen els residus amb els respectius contenidors. El lema que acompanya la campanya també remarca este missatge central: "Participa i fes que tot encaixe".

L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha fet una crida a la gent a potenciar la separació de les deixalles: "ens cal, entre tots, reduir el nombre de tones que van a l'abocador amb els contenidors grisos. Als domicilis on ja separen la fracció orgànica es veu molt clarament que el volum que va a parar al rebuig es redueix de manera molt notable", ha apuntat. "Cal que restem importància al contenidor gris i que la traslladem al contenidor marró", ha reblat el regidor de Serveis, Domingo Tomàs.

Per tal d'incrementar el percentatge de la fracció orgànica, l'Ajuntament de Tortosa també posarà en funcionament durant els pròxims dies un nou servei de recollida porta a porta. Anirà adreçat als establiments de restauració, als quals es convidarà que separen este tipus de deixalles per tal que els hi recullen a l'establiment. Per a fer-ho, se'ls facilitarà cubells i bosses compostables, a més del suport per part de l'educadora ambiental. Esta acció se sumarà a un altre tipus de servei porta a porta que ja s'està prestant des de fa anys a Tortosa amb bons resultats, per a la gestió del cartró comercial a botigues i comerços.

De mitjana, els residus de la fracció orgànica representen el 37% de les deixalles que es produeixen a l'àmbit domèstic. La seua recuperació persegueix dos objectius principals: d'una banda, evitar que vagen a parar als abocadors, i, de l'altra, poder recuperar estos materials i fer que retornen al medi mitjançant la generació de compost per als camps.

La campanya informativa comptarà amb un seguit d'activitats per tal de conscienciar la ciutadania. A més, també reserva una altra part destacada a la recollida dels objectes voluminosos, mobles o andròmines. Objectes que algunes persones continuen deixant al costat del contenidor, fet que dificulta la recollida i genera una imatge inadequada. "Estes actituds fan que haguem de desviar el personal del servei de neteja de les tasques ordinàries per donar resposta a estos abocaments incontrolats, quan es pot fer d'una manera ordenada, molt més òptima per a tothom", ha insistit l'alcaldessa. Per evitar esta situació existeix un servei que gestiona la recollida dels elements voluminosos a la mateixa porta de l'immoble, sense cap cost afegit per a les persones que el sol·liciten. Es pot concertar la data de la recollida al telèfon gratuït 607 23 56 07.