La Ràpita celebra una nova edició de la Fira d'Ocupació el 30 de març al Pavelló Firal

La Ràpita celebrarà, el dijous 30 de març, una nova edició de la Fira d’Ocupació, organitzada per l’Ajuntament de la Ràpita, la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Tortosa i el Campus Terres de l’Ebre de la Universitat Rovira i Virgili. La fira que es durà a terme de les 9.30 fins a les 14 hores al Pavelló Firal, s’emmarca dins del Programa Integral de Qualificació i Ocupació (Programa PICE) i està cofinançada pel Fons Social Europeu i la Iniciativa d’Ocupació Juvenil en el Marc del Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil 2014-2020.

L’esdeveniment s’organitza amb el propòsit de promoure els canals de comunicació entre les empreses i els joves demandants d’ocupació; donar visibilitat als joves en la cerca activa d’ocupació; oferir en un sol espai els recursos i les eines per millorar l’ocupabilitat; impulsar altres alternatives de cercar feina; i mostrar l’emprenedoria com una altra forma de treballar.

L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, apunta que “seguim apostant de manera decidida per les polítiques actives de generar oportunitats laborals i, amb la Fira d’Ocupació de la Ràpita, posem les eines a l’abast de la gent jove”. L’alcalde destaca que “és necessari formar el jovent i facilitar-los el contacte amb el món empresarial perquè puguin trobar-se i coordinar-se per augmentar les seves possibilitats d’ocupació”.

D’altra banda, el president de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Tortosa, Francesc Faiges, ha comentat que “és un privilegi que la Ràpita sigui seu de la Fira d’Ocupació, un certamen de referència al territori per a la intermediació entre les empreses i les persones que es troben en recerca de faena”. A més, Faiges detalla que “en anteriors edicions, s’han lliurat prop de 800 currículums, i s’han fet més de 400 entrevistes de feina”.   

La Fira d’Ocupació de la Ràpita es dirigeix a joves entre 16 i 29 anys que actualment no estudien ni treballen; joves inscrits i no inscrits al Sistema Nacional de Garantia Juvenil; visitants, que no siguin joves ni inscrits al Sistema Nacional de Garantia Juvenil; i empreses que vulguin contractar joves qualificats. Les persones interessades a assistir es poden inscriure a www.cambratortosa.com.

Aquesta edició de la Fira d’Ocupació comptarà amb les ponències: “Soc jove, tinc talent, soc futur” a càrrec de Carlos Bella, consultor en desenvolupament personal i professional (Employer Branding e Inbound Recruiting), i “Descobreix les teves empreses Diana”, a càrrec de Toni López, orientador laboral de la Cambra de Comerç.