La Diputació de Barcelona i Renfe presenten les primeres rutes del projecte ‘Trens Turístics Barcelona és molt més'

El Modernisme gurmet” i “Viles Marineres de Costa Barcelona’” són les primeres propostes del projecte

Els trens turístics sortiran des de l’Estació de França el 13 de maig i el 3 de juny, respectivament

Cada tren tindrà capacitat per a un centenar de passatgers i el bitllet es podrà comprar un mes abans de l’inici de cada ruta a la web de Renfe i a les taquilles de les estacions

L’objectiu del projecte és oferir paquets exclusius i oferir al visitant una oferta turística que fomenti la mobilitat sostenible, la interconnexió amb tot el territori i el turisme de proximitat

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, i el president de Renfe, Raül Blanco, han presentat aquest matí al Saló del Turisme B-Travel les primeres rutes del projecte ‘Trens Turístics Barcelona és molt més’: “El Modernisme gurmet” i “Viles Marineres de Costa Barcelona”.

La posada en marxa d’aquesta iniciativa permetrà els viatgers recórrer la província de Barcelona i conèixer els seus principals atractius, mitjançant una mobilitat sostenible i responsable, i amb activitats exclusives. El principal objectiu és apropar el turista al territori perquè el pugui conèixer i gaudir amb activitats relacionades amb el modernisme, la gastronomia i les viles marineres.

Els trens turístics proposen paquets exclusius amb l’objectiu d’oferir al visitant una oferta que fomenti la mobilitat sostenible, la interconnexió amb tot el territori i el turisme de proximitat.

Durant la presentació que ha tingut lloc a l'estand de la Diputació de Barcelona al Saló B-Travel, la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, ha assegurat que «es tracta d’una proposta diferent, exclusiva, que no es troba en els trajectes convencionals. Ens adrecem a un públic ampli, familiar, un públic de persones curioses, amb ganes de conèixer el nostre entorn més proper, que és ple de propostes atractives i molt interessants». A més, ha afegit que, «aquesta és una gran oportunitat per descobrir el territori. Proposem fer un viatge còmode, flexible, segur i ràpid. Un viatge que oferirà de tot: cultura, paisatge, gastronomia, comerç, tallers i artesania». 

Per la seva banda, el president de Renfe, Raül Blanco, ha dit que «aquest projecte demostra el compromís de Renfe amb el territori i la seva aposta per un turisme de qualitat»

Dues rutes per endinsar-se per les comarques de Barcelona

‘Trens Turístics Barcelona és molt més’ s’estrenarà amb “El Modernisme gurmet”, que sortirà de l’estació de França el dissabte 13 de maig a les 9:00 hores, amb parades a Mataró i Canet de Mar. Entre les diferent activats els viatgers podran gaudir d’una visita teatralitzada a la Nau Gaudí a Mataró, un tastet de maduixes a la plaça Gran de Mataró i una visita a la casa Coll i Regàs. A Canet, es realitzarà uns visita teatralitzada a la casa Museu, una visita també al taller de vitralls i fins i tot, es podrà descobrir com s’elaboren els vitralls “dolços” de Canet:  una base de massa de pasta de te amb gelatina de colors que aporta la il·lusió òptica de qui el degusta i que recorda els vitralls modernistes, símbol de Canet de Mar.

Aquesta ruta Barcelona-Mataró vol retre homenatge al 175 anys del primer tren Barcelona-Mataró, que se celebra el pròxim mes d’octubre.

Pel que fa a la segona ruta, “Viles Marineres de Costa Barcelona’” està programada per al dissabte 3 de juny, sortint de la mateixa estació barcelonesa cap a Vilanova i la Geltrú i, posteriorment, Sitges. En aquesta ruta, el turista podrà fer una visita al Museu del Ferrocarril de Vilanova o endinsar-se pels carrers mariners de Sitges fins arribar al Centre de la Malvasia per fer una visita i un tast.

Els dos trens, que sortiran de l’Estació de França de Barcelona, tindran una capacitat per a un centenar de passatgers cadascun. Està previst que l’hora de sortida sigui al voltant de les 9 h i la tornada sigui aproximadament sobre les 7 del vespre. Els bitllets es posaran a la venda un mes abans de la posada en marxa del tren i tindran un preu al voltant dels 50 euros per a adults; 20 per als infants (de 4 a 13 anys) i gratuït de 0 a 3 anys. Els passatgers podran comprar els bitllets al web de Renfe i a les taquilles de les estacions.

El projecte “Trens Turístics Barcelona és molt més”

La Diputació de Barcelona i Renfe estan treballant perquè a la tardor entrin en marxa més rutes, previsiblement els mesos de setembre i octubre. L’experiència pretén implantar a Barcelona un model d’èxit que ja opera a Galícia i Aragó.

El projecte de “Trens Turístics Barcelona és molt més” es va presentar per primer cop a FITUR, la Fira Internacional de Turisme, a Madrid el passat mes de gener.

Aquest projecte se suma a l’acord que, el passat mes de maig, ja van signar la Diputació de Barcelona i Renfe. En aquest cas, per promoure la mobilitat sostenible i els atractius turístics de la província com a destinació  d’esdeveniments d’empresa, culturals i esportius amb descomptes per als participants, fomentant així l’ús dels serveis de Renfe (AVE, Avlo, Mitjana Distància i Rodalies) com a mode de transport prioritari per desplaçar-se. L’aliança amb Renfe vol ser un pas més en el compromís d’aquesta corporació per un turisme alternatiu, sostenible i diversificat.