El Govern aprova una dotació de 2,6 milions d'euros per desenvolupar programes de formació i inserció

Els PFI s'adrecen a joves d'entre 16 i 21 anys que no han finalitzat l'Educació Secundària Obligatòria i és un dels programes de formació professional inicial destacats en el pla de xoc contra l’abandonament escolar

El Govern ha aprovat avui una dotació econòmica de 2.625.000 euros per atendre la convocatòria de subvencions a centres educatius per al desenvolupament de programes de formació i inserció (PFI), per al pròxim curs 2023-2024.

Els PFI s'adrecen a joves d'entre 16 i 21 anys que no han finalitzat l'Educació Secundària Obligatòria, són el primer nivell de qualificació dins dels estudis de formació professional i s'adscriuen a diferents famílies professionals. Aquests programes són, de fet, uns dels més efectius en el marc del pla de xoc contra l’abandonament escolar, i permeten alhora fomentar les vocacions entre l’alumnat que els cursa.

L’alumnat dels programes de formació i inserció reben un acompanyament i una tutorització per tal d’assolir els objectius d’aquest programa d’FP. Els aprenentatges estan vinculats amb l'entorn proper i inclouen pràctiques en empreses. Amb els PFI, d'una banda, es facilita la continuïtat formativa dins de la formació professional i, de l'altra, l'aprenentatge de les competències transversals i professionals necessàries per al món del treball.

L’actual curs 2023-2024 hi ha un total de 6.249 alumnes matriculats als diferents PFI, i el Departament d'Educació ha ofert de cara al curs que ve un total de 200 grups en la preinscripció, fet que suposa 61 grups més que l’any anterior.