PIMEC demana al Parlament de Catalunya crear veritables espais d'acord per protegir el Delta de l'Ebre i la seva activitat econòmica

La presidenta de la patronal al territori compareix a la cambra catalana i defensa mesures en benefici de la sostenibilitat i la generació d’ocupació i riquesa al Delta, tot treballant per evitar que desaparegui

Barcelona, 6 de juny del 2023. PIMEC Terres de l’Ebre ha demanat avui al Parlament de Catalunya crear veritables espais d’acord per protegir el Delta de l’Ebre, davant les amenaces de la regressió i la minva de cabal del riu. Ha estat durant la compareixença de la presidenta de la patronal al territori, Elisabet Zapater, en la comissió d’estudi sobre la Protecció del Delta de l’Ebre (CEPDE) a la cambra catalana, on ha reclamat “mesures per preservar l’activitat econòmica de les empreses afectades, així com de tota la seva cadena de valor, en benefici de la sostenibilitat, l’ocupació i la creació de riquesa a les Terres de l’Ebre”.

Acompanyada per la vicepresidenta de PIMEC al territori, Ellen Subirats, Zapater ha insistit en la necessitat de la col·laboració publico privada com a element clau per solucionar la problemàtica del Delta: “Cal la participació de tothom; la societat, les empreses, els agents socials i l’Administració Pública en tots els seus nivells”. “Les organitzacions empresarials volem contribuir a una solució àgil i eficaç, a través d’aquest espai de consens i acords on el teixit productiu, conformat per 14.850 persones autònomes i 5.621 mipimes, ha de tenir veu”.

Així mateix, ha recordat que algunes de les polítiques que es volen posar en marxa afecten diferents sectors econòmics i, per això, ha demanat, arribat el moment, mesures directes compensatòries a les mipimes del territori que han aturat o alterat la seva activitat. “Actuem entre tots, amb consens i amb la mirada posada en el futur per assolir els reptes ambientals i socioeconòmics actuals i els que vindran. Volem un Delta tractor de l’economia, sostenible i que preservi l’entorn”, ha conclòs la seva intervenció.