En vigor les mesures urgents en matèria d'incentius a la contractació laboral

Autònoms i Emprenedors

Us recordem que a partir del 6 de setembre entrarà en vigor el nou sistema de bonificacions a la contractació, i nous ajuts per als autònoms i empreses que contractin empleats.

El passat gener 2023 vam informar-vos de les Mesures urgents en matèria d’incentius a la contractació laboral publicades en el Reial Decret Llei 1/2023, del 10 de gener, que estableix un nou sistema d’ajuts per als autònoms que subscriguin contractes de treball a determinats col·lectius. El Reial decret augmenta el nombre d'incentius a què podran accedir els autònoms per a contractar, però també i com a novetat estableix alguns requisits que fins ara no existien per beneficiar-se d'aquestes bonificacions.

A continuació, recordem alguns dels nous ajuts per als autònoms i petits negocis que contractin empleats:

El nou sistema de bonificacions, que substituirà l'actual, comptarà amb una vintena d'ajuts entre els quals destaquen noves bonificacions de fins a 274 euros per contractar treballadors joves, o 138 euros per fer un nou contracte indefinit o incorporar com a soci una societat laboral o cooperativa a persones que estiguessin en pràctiques. A més, s'augmenten les quanties d'algunes bonificacions que ja existien, com ara l'ajuda per contractar persones aturades de llarga durada, que passa de 110 a 128 euros al mes. D'altra banda, s'eliminen algunes bonificacions que, segons el Govern, fomentaven la temporalitat.

El seguit d’ajudes es focalitza en els contractes indefinits, amb prioritat sobre col·lectius específics, així com la conversió de contractes de durada determinada a indefinits, la millora de la parcialitat en la jornada laboral i el trànsit de situacions formatives a contractació indefinida amb el focus cap a la igualtat i la no discriminació.