Jornades Gastronòmiques de l'Arròs, de La Ràpita

Un festival culinari únic per celebrar l’exquisidesa de l’arròs amb denominació d’origen.

Les Jornades Gastronòmiques de l’Arròs, un esdeveniment culinari que es durà a terme a La Ràpita des del 15 de setembre fins a l’1 d’octubre. Aquestes jornades captivadores brinden als visitants l’oportunitat de submergir-se en el món saborós i versàtil de l’arròs, un ingredient distintiu i apreciat amb Denominació d’Origen Protegida (DOP) del Delta de l’Ebre, conegut per la seva inigualable excel·lència gastronòmica.

Els reconeguts restaurants participants, com ara Casa Ramon Marinés, Albert Guzmán, Varadero, Miami Can Pons, Can Mañá, Maria – Espai Gastronòmic, Maury’s Brasa, Can Vicent, Freddy Caliu Familiar, Bon Marisc, Llansola 1921 i Juanito Platja, es complauen a presentar una àmplia i exquisida varietat de receptes culinàries que destaquen la riquesa i el sabor únic de l’arròs DOP.

En el context d’aquestes jornades captivadores, es proposa una Ruta de l’Arròs que promet una immersió completa en el procés de conreu i producció de l’arròs. La jornada comença amb una visita educativa al pintoresc Molí de Rafelet, on els participants tindran l’oportunitat de guaitar al món del cultiu i elaboració de l’arròs. A continuació, els convidats tindran el plaer de degustar un menú especial d’arròs en un dels prestigiosos restaurants de La Ràpita. A la tarda, l’itinerari permetrà l’accés a un camp d’arròs, on les tècniques tradicionals de conreu seran compartides amb passió i coneixement per la Fundació Plegadis. Aquesta experiència única també inclou una introducció emocionant a l’anellament d’aus, així com una visita als inspiradors projectes de conservació i recuperació d’aus de la fundació.

És important destacar que aquestes jornades gastronòmiques es fusionen harmònicament amb les Festes Tradicionals de l’Arròs a les Terres de l’Ebre, amb un esdeveniment destacat com la Festa de la Sega. Aquest esdeveniment festiu tindrà lloc a la Fundació Plegadis de La Ràpita el 16 de setembre, i no només serà experimentat a La Ràpita, sinó també a altres municipis com l’Ampolla, l’Aldea, Amposta, Deltebre i més, gràcies al suport del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona.

Tota aquesta immersió en la cultura de l’arròs es desenvolupa en un destí que ens recorda, a través de la seva cuina, la qualitat excepcional dels productes agroalimentaris de les Terres de l’Ebre.

CONSULTA ELS MENÚS

jornades arros rapita