Reunió de Junta Rectora del Gremi d'Hostaleria de Sitges

Finalitzat el mes d’agost toca fer balanç, revisar projectes i tornar a programar els propers mesos.

A la reunió es valora positivament, en un primer anàlisis, l’activitat del sector amb més del 90% d’ocupació assolit a l’agost 2023 i al voltant del 84% agregat juny, juliol i agost. Això suposaria un creixement aproximat del 3% a l’agost respecte del 2022 i un creixement de l’1% de creixement respecte els mesos de juny, juliol i agost de 2022.

Aprofundint les dades, el trimestre no ha estat igual de positiu a tots els punts. L’estada mitjana de dies ha caigut i les despeses extres dels clients s’han dirigit a supermercats restant consums interns en hotels i restaurants de Sitges. La calor fa que els sopars siguin moments de més activitat, sobretot de dilluns a dijous i a les hores centrals les reserves baixen.

Oci nocturn amb setmanes irregulars, amb molt bona activitat caps de setmana i de mitjans de juliol a finals d’agost.

En tot cas, bon balanç de trimestre però que no fa evitar mantenir les mateixes qüestions de millora pendents com són la neteja, la mobilitat, el control de Huts il·legals, la pèrdua constant de sorra de platja, que sumat al problema de la sequera  fa que Sitges no tingui la resplendor esperat pel visitant.

En una altra línia de la reunió, es revisen les accions anteriors amb l’assistència a la Gala Nacional d’Enoturisme, les Accions de Santa Marta i l’acompanyament a l’obertura de restaurants com Sofia i La Ribera

Passades diverses setmanes de la reunió amb l’Ajuntament del 21 de juliol passat s’acorda iniciar nous contactes amb cada regidoria per anar definint accions conjuntes promocionals i de millora.

Revisem també algunes de les darreres accions desiguals sobre la gestió de l’espai públic, amb restricció en algunes terrasses mentre es permet l’ocupació de la via pública pel TOP Manta o no es controla igual totes les terrasses ni l’ús excessiu en alguns moments d’alguna guingueta de platja.

També la gestió de residus i la col·locació dels punts de recollida, que no en poques ocasions afecta tant a veïns com establiments turístics.

I la confirmació de presència del Gremi a l’esdeveniment del 15 de setembre sobre la gestió de la sorra promogut per l’ajuntament.

Imatge que conté roba, persona, a cobert, paret

Descripció generada automàticament

A més s’avança en la programació de les properes activitats del Gremi, com són la participació a la Ruta Gastronòmica DO Penedès a Sitges al novembre, la Setmana de la malvasia, accions dins de la Marca Garraf,  així com els nous acords i beneficis per a agremiats com són en assegurances, alarmes, protocols i altres qüestions legals.

En els precs i preguntes, el representant de la secció de platges, Dino Leprevost, anuncia la seva pausa temporal al càrrec en la Junta per qüestions personals indicant, també, que és desitjable per al futur, un major nombre de concessionaris al Gremi o altres associacions, per aconseguir més unió i representació de les guinguetes de platges davant la resta de les institucions.

Es concreta la Nit de Turisme, tradicional sopar del Gremi per al proper 21 de novembre de 2023 en què esperem anunciar mesures de millora aconseguides a nivell municipal i bones dades d’activitat de l’any 2023.

També s’informa del projecte formatiu del Gremi, a desenvolupar el 2023 i 2024 subvencionada amb fons del CONFORCAT de la Generalitat.

Revisades dades d’ocupació per al setembre, s’observa bones previsions sense ser rellevant encara els visitants d’American’s Cup.

A l'acabar la reunió, diversos membres de junta es van dirigir al Casino Prado per assistir al lliurament de guardons del Gastronomia en Femení de 2023, dins del programa Festival Dona – Art en femení