Cóm votar al candidat de la FIHRT a les eleccions de la Cambra de Comerç? Tot allò que n'heu de saber

Cóm votar a MINGO GASTRONOMIA SL com a Candidat al GRUP 10 CATEGORIA 1 a les Eleccions a la Cambra de Comerç de Barcelona? 

Us ho expliquem tot sobre les eleccions a la Cambra de Comerç de Barcelona · També com votar-hi, pas a pas

El divendres 15 de setembre començarà el període de votació a les eleccions a la Cambra de Comerç de Barcelona, que s’allargarà fins el dimecres 20

Els comicis s’estructuraran en dues fases:

 1. Una primera fase de votació telemàtica entre el 15 i el 19 de setembre, i
 2. Una segona fase de votació presencial a la seu de l’organització el dia 20 de setembre.

Qui pot votar a les eleccions de la Cambra de Comerç?

Tenen dret de votar totes les persones físiques o jurídiques –tant nacionals com estrangeres– que exerceixin activitats comercials, industrials, de serveis o navilieres dins la demarcació de la Cambra, i que figurin en el cens electoral de l’entitat.

La demarcació de la Cambra inclou tots els municipis de les comarques de l’Alt Penedès, l’Anoia, el Baix Llobregat (tret d’Olesa de Montserrat), el Barcelonès, el Berguedà (tret de Gósol), el Garraf, el Maresme, Osona (tret d’Espinelves, Vidrà i Viladrau) i el Vallès Oriental. També inclou quatre municipis del Moianès (Castellcir, Castellterçol, Sant Quirze Safaja, Granera i Collsuspina) i un del Bages (Cardona).

Per tant podeu participar socis del GREMI D'HOSTALERIA I TURISME DE L'ALT PENEDÈS, del GHITA, dels Gremis d'Hostaleria de CASTELLDEFELS, VILADECANS, UNIIO DE BOTIGUERS DE SANT VICENÇ DELS HORTDS, ASSOCIACIÓ DE RESTAURAURADORS DEL PRAT, i del Gremi D'HOSTALERIA I TURISME DEL BAIX LLOBREGAT CENTRE-NORD, ESPLUGUES, BERGUEDÀ, VILANOVA i SITGES, VALLÈS ORIENTSAL, OSONA I MOI8ANÈS, I BAGES (CARDONA)

Una empresa que tingui la seu social a la demarcació de la Cambra també pot votar a les eleccions, sempre que acrediti que desenvolupa una activitat econòmica en aquesta àrea. Així, una empresa que tingui un establiment a l’Hospitalet de Llobregat, per exemple, podrà votar als comicis encara que tingui la seu social fora de la demarcació de la Cambra.

Podeu consultar si esteu registrats al cens de la Cambra. Si no hi esteu registrats però creieu que compliu les condicions per a ser-hi, podeu demanar-ne la inclusió.

Què elegeixen els electors?

Els electors tenen dret d’elegir els membres –que poden ser persones físiques o jurídiques– que representaran el seu epígraf, o grup, al ple cameral. Alguns epígrafs se subdivideixen en categories; en aquests casos, els electors triaran els representants de la seva categoria respectiva.

Cal recordar que el ple de la Cambra està integrat per 60 representants: 52 representants són elegits per sufragi (en representació dels 14 epígrafs), 6 són triats per les patronals i els 2 restants són reservats a les empreses que més diners aportin (les anomenades “cadires de plata”).

Si esteu registrats al cens de la Cambra i teniu dret de vot en les eleccions, podeu consultar quin és el vostre epígraf (i categoria, en cas que escaigui).

Quan es vota de manera telemàtica i com?

Els electors podran votar de manera telemàtica entre les 9.00 del dia 15 i les 9.00 del 19 de setembre. És a dir, que el període de votació es tancarà el dia 19 a les nou del matí. La Cambra ha habilitat una línia telefònica (93 416 93 40) per a atendre consultes relatives al vot telemàtic. El telèfon d’assistència funcionarà de dilluns a divendres entre les 9.00 i les 14.00.

Per exercir el vot de manera telemàtica, haureu d’accedir al portal de vot electrònic que la Cambra habilitarà a la seva pàgina web la vigília de les eleccions, tot i que no s’hi podrà accedir fins el dia de la votació. Quan hi cliqueu, sereu redirigits a aquesta pantalla.

 

Pàgina d’inici del portal de votació telemàtica de la Cambra.

Per continuar el procés de vot, haureu de pitjar el botó vermell (“Accedir a la plataforma de vot”). Això us redirigirà al sistema VÀLid d’identificació electrònica que gestiona el Consorci de l’Administració Oberta de Catalunya (AOC). És important recordar que, per identificar-vos, haureu de tenir instal·lat prèviament el certificat digital o DNIe al vostre navegador.

Portal del sistema VÀLid d’identificació electrònica.

Una volta feu clic al botó central de “Certificat digital”, el vostre navegador desplegarà automàticament un petit menú en què apareixerà el vostre certificat digital, l’haureu de seleccionar i, tot seguit, fer clic al botó blau de “Acceptar”. Segons quin certificat tingueu instal·lat, és possible que es desplegui una segona finestreta que us demanarà que hi introduïu el PIN. Una volta introduït, haureu de pitjar el botó de “Acceptar” per al següent pas.

Exemple d’una llista de certificats digitals al menú desplegable. El certificat digital seleccionat és marcat en blau.

Si el vostre certificat és vàlid però no consteu com a inscrits al cens, el sistema us informarà que no esteu autoritzats per a votar i us redirigirà novament cap a la pàgina d’inici. En cas que sí que estigueu degudament registrats com a electors però el vostre certificat sigui invàlid, el sistema us prohibirà de continuar el procés de votació i també us redirigirà a la pàgina d’inici.

En cas que consteu al cens i el vostre certificat digital sigui vàlid, el sistema us demanarà que introduïu un número de telèfon mòbil. Haureu de seleccionar el codi de país, introduir el número a la caixeta corresponent i, tot seguit, fer clic al botó de “Verificar”.

Recordeu que tan sols podeu emprar un número de telèfon per a identificar una sola persona física. En cas que introduïu un número que ja hagi estat prèviament emprat per a identificar un altre elector, el sistema us n’informarà i us en farà introduir un de nou.

Finestra de validació de la identitat mitjançant un número de telèfon.

Un cop introduït i validat el número, rebreu un SMS de la Cambra al telèfon corresponent en què us facilitarà el codi de verificació de sis números que, tot seguit, us demanarà el sistema. El remitent del missatge apareixerà com a “Cambra” a la vostra aplicació de missatges SMS.

Un cop rebut el codi, haureu d’introduir-lo a la pàgina a la qual el sistema us redirigirà quan hàgiu introduït el vostre número de telèfon. Tot seguit, haureu de fer clic al botó de “Acceptar”.

Finestra de validació del codi que rebreu per SMS.

Amb la introducció del codi SMS acaba el procés de verificació d’identitat. Si el codi introduït coincideix amb el codi que la Cambra us ha enviat per SMS, el sistema us redirigirà cap al portal de votació telemàtica pròpiament dit i us apareixerà un menú amb les opcions de votació.

Heu de recordar que, una volta accediu a aquesta pàgina, tindreu un temps màxim de trenta minuts per a completar el procés de votació. Podeu tornar a accedir al portal de votació tantes vegades com vulgueu.

Pàgina del portal de votació telemàtica amb les diferents opcions de vot.

Si ja heu emès el vostre vot, els grups i categories pels quals ja hàgiu votat apareixeran en un to més grisós, i amb un missatge en què llegireu: “Ja heu votat en aquest grup i categoria”.

En aquest exemple, l’elector ja ha votat pel grup i la categoria de l’esquerra.

En cas que tingueu dubtes sobre les candidatures proclamades, a l’extrem superior dret trobareu un botó d’informació (simbolitzat per una i negra dins d’un petit cercle blanc) que desplegarà, quan hi cliqueu, una llista amb les candidatures programades. També hi trobareu un formulari de reclamacions, les preguntes freqüents sobre el procés de votació a les eleccions de la Cambra i una guia per al votant.

Menú desplegable d’informació.

Un cop seleccioneu la categoria i el grup pel qual vulgueu votar, el sistema us mostrarà la butlleta electrònica que correspondrà al grup i categoria que hàgiu seleccionat prèviament.

Sereu informats de quants candidats elegeix el grup que hàgiu seleccionat i podreu seleccionar-ne tants com vulgueu fins al topall estipulat. Si voleu votar en blanc, haureu de fer clic a l’opció “Vot en blanc”.

Si teniu dubtes sobre les candidatures proclamades, podeu consultar la llista de candidatures per grup i categoria.

En aquest exemple, l’elector podrà seleccionar un màxim de tres candidats.

Una volta hàgiu triat l’opció que vulgueu, haureu de fer clic al botó vermell de “Següent”, situat a l’extrem inferior dret de la pantalla.

Una volta seleccionada almenys una opció, l’elector podrà pitjar el botó “Següent” per passar a la següent pantalla.

Quan feu clic al botó vermell de “Següent”, arribareu a la pantalla de revisió de vot. Si voleu canviar la vostra selecció, haureu de fer clic al botó blanc de “Canviar el vot” (extrem inferior dret) i el sistema us redirigirà a la pàgina anterior. En cas que la selecció sigui l’adient, haureu de fer clic al botó vermell de “Emetre el vot” (extrem inferior dret).

Pantalla de revisió de vot.

Si heu seleccionat menys opcions de les permeses al vostre grup i categoria, us apareixerà un missatge informant-vos-en a la pantalla de revisió de vot. Així i tot, recordeu que no és obligatori seleccionar totes les opcions permeses, i que aquest missatge és tan sols de caràcter informatiu. Per tant, podreu continuar el procés de votació.

Recordatori de les opcions disponibles, que no impedeix de continuar amb el procés de votació.

Una vegada emès el vot, us apareixerà aquesta pantalla:

Pantalla de processament del vot.

Una volta acabat el procés, el sistema us redirigirà a una pantalla on podreu trobar el vostre rebut de vot. En cas que el vulgueu conservar, podeu baixar-lo fent clic al botó blanc de “Descarregar rebut” (situat al centre de la part inferior de la pantalla).

Pantalla de rebut de vot.

El sistema també us permetrà de verificar el vostre vot perquè us pugueu assegurar que ha estat emmagatzemant degudament i que serà tingut en compte a l’hora de fer el recompte. Per verificar el vostre vot, haureu de fer clic al botó blanc de “Verificar rebut”, que trobareu al costat al costat del botó de “Descarregar rebut”, a la part inferior de la pantalla de rebut de vot.

Una volta feu clic al botó de “Verificar rebut”, us apareixerà una finestra que us demanarà que introduïu els primers quatre caràcters del codi alfanumèric del vostre rebut. Podreu trobar el codi del vostre rebut a la pantalla de rebut de vot (vegeu la imatge anterior) o bé dins del fitxer de rebut de vot, en cas que us l’hàgiu descarregat.

Pantalla de verificació de vot.

Tot i que el sistema tan sols us demanarà els primers quatre caràcters del rebut, la cerca serà més precisa si introduïu el codi sencer.

Si el vostre vot ha estat verificat correctament, una volta feu clic al botó vermell de la lupa us apareixerà a la llista de vots verificats. En cas que n’hàgiu introduït tan sols els primers caràcters i aquests caràcters coincideixin amb els d’altres vots, us apareixeran tots els resultats coincidents en una llista i haureu de cercar-hi el vostre codi.

Llistat de resultats coincidents amb els caràcters introduïts.

En cas que ja hàgiu votat prèviament i tan sols vulgueu verificar el vostre vot sense haver de passar novament per tot el procés de votació, podreu verificar el vostre vot a la pàgina d’inici del portal de votació telemàtica de la Cambra. Tan sols haureu de fer clic al botó blanc de “Verificar el seu rebut de vot”, que trobareu al costat inferior dret de la pàgina.

Quan, com i on podreu votar de manera presencial?

Podreu votar de manera presencial el dimecres 20 de setembre entre les 10.00 i les 17.00. Per emetre el vostre vot, haureu d’identificar-vos amb el DNI o el vostre passaport. Ambdós documents han de ser originals i estar en període de vigència.

A banda del col·legi electoral habilitat a les oficines de la Cambra (avinguda Diagonal, 452), podreu emetre el vostre vot –que no serà en paper sinó electrònic– en deu col·legis electoral més. Seran:

 • Delegació de la Cambra de Comerç al Barcelonès Nord (Edifici BCIN del polígon les Guixeres, s/n, Badalona)

 • Delegació de la Cambra de Comerç al Berguedà (carrer de Rafael Casanova, 6,
  Berga)

 • Delegació de la Cambra de Comerç al Vallès Oriental (camí del Mig, 22, a l’edifici de Can Muntanyola de Granollers)

 • Delegació de la Cambra de Comerç a l’Hospitalet de Llobregat (carrer de Can Tries, 20, a l’edifici de Gornal Activa de l’Hospitalet de Llobregat)

 • Delegació de la Cambra de Comerç a l’Anoia (carrer del Born, 5, baixos, Igualada)

 • Delegació de la Cambra de Comerç al Maresme (avinguda Ernest Lluch, 32, baixos, a l’Edifici TCM2 del TecnoCampus de Mataró)

 • Delegació de la Cambra de Comerç al Baix Llobregat (carrer de Laureà Miró, 350, Sant Feliu de Llobregat)

 • Delegació de la Cambra de Comerç a Osona (carrer de l’Historiador Ramón d’Abadal i de Vinyals, 5, a l’edifici del Sucre de Vic)

 • Delegació de la Cambra de Comerç a l’Alt Penedès (plaça de l’Estació, 2, baixos, Vilafranca del Penedès)

 • Delegació de la Cambra de Comerç al Garraf (carrer de Sant Pere, 38, Vilanova i la Geltrú)

​I ARA, A VOTAR A MINGO GASTRONOMIA SL i als Companys de Candidatura OFISOL 2000 SL i RANDOM VICTORIA SL