Una cinquantena de pimes acceleren el seu creixement amb la Diputació de Barcelona i PIMEC

Aquest mes es clou l’11a edició del programa ‘Accelera el creixement’ i més de 85 empreses han presentat la seva candidatura per a la 12a edició

Un total de 48 empreses de la província de Barcelona han participat a l’11a edició del programa ‘Accelera el creixement’, promogut per l'Àrea de Desenvolupament Econòmic i Turisme de la Diputació i per PIMEC per ajudar les pimes a obtenir un pla de creixement i d’acció i les eines de suport per portar-lo a terme. Els resultats demostren que el programa té un impacte directe en el creixement de la plantilla, facturació i beneficis de les pimes participants.

Durant les 11 edicions que s’han fet fins ara del programa ja hi han participat 547 empreses. Pel que fa al perfil d’aquestes pimes, la majoria procedeixen del Vallès Occidental (25%), Baix Llobregat (20%) i Vallès Oriental (14%); tenen una mitjana de 19 treballadors/es, desenvolupen la seva activitat al sector industrial (56%) i facturen una mitjana de 3,1 milions d’euros.

Per a la 12a edició del programa, s’han rebut candidatures de 88 pimes, de les quals s’han seleccionat 50 que iniciaran el programa aquest mes de setembre.

El director gerent de PIMEC, David Giménez, s’ha mostrat satisfet pels resultats d’aquest programa i ha assenyalat que «en aquests moments de situació inflacionària les pimes valoren molt aquesta ajuda, ja que els permet impulsar la seva competitivitat, viabilitat i productivitat». Giménez ha recordat que la millora de la situació empresarial permet el progrés social perquè «són el nostre motor econòmic, generadors de riquesa i ocupació».

En la seva intervenció Roger Pumares, gerent de Promoció Econòmica i Ocupació de la Diputació de Barcelona, ha posat en valor la tasca realitzada pels 88 centres locals de serveis a les empreses, que «van atendre el 2022 més de 60.000 persones emprenedores i gairebé 40.000 empreses, ajudant a crear 2.385 empreses que, en conjunt, han generat més de 3.000 nous llocs de treball». Pumares ha celebrat que el programa ‘Accelera el Creixement’ hagi arribat ja a la seva 11ª edició. «No és habitual que hi hagi programes que es consolidin tant, i això ha estat així perquè cada any hem anat fent canvis i introduïnt millores», ha recordat.

A l'acte de cloenda de l’11a edició del programa també hi ha participat Jordi William Carnes, President a Leitat Technological Center, amb la conferència 'Revolució industrial. Reptes d'ahir i avui'.

Consulta el llistat d'empreses distingides a l’11a edició del programa ‘Accelera el creixement’.

Consulta la fotogaleria de l'acte.

Aquesta acció de la Diputació de Barcelona respon als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 8 “Treball digne i creixement econòmic”. Els 17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.