El batec del Mar mobilitza els productors locals i l'enogastronomia de proximitat

La gastronomia i la producció de vins serà dos dels atractius presents al centre base de la regata (race village) durant el llarg cap de setmana de la regata preliminar de la Copa Amèrica. L'espai de la plaça del Port aplegarà una àmplia oferta enogastronòmica on el producte de proximitat tindrà el rol principal i, més concretament, les captures de peix de la llotja de Vilanova i la Geltrú. Fins a cinc restaurants de la ciutat oferiran receptes amb plats de peix de Vilanova: La MalaxicaEls BessonsCafè del MarTaverna Kurama i Sa Barra.

Traslladar les cuines i operativa necessària per poder presentar plats locals als visitants desplaçats per a la competició ha estat una logística complexa. Cada establiment oferirà una proposta amb dos plats.  A banda de la proposta gastronòmica s'ha parat atenció a la generació de residus. En aquest sentit, tots els restaurants oferiran les seves receptes sobre plats, gots i coberts biodegradables seguint el protocol ambiental de l'esdeveniment i evitar l'ús de plàstics. Amb el mateix sentit i objectiu es recomana als visitants que duguin els gots de casa, amb ells podran beure l'aigua dels diferents dispensadors que s'habilitaran en els espais.

El restaurant Malaxica  proposa Filets d'orada amb verdures i Tellerines de platja a l'allet. El plats emblemàtics del Carnaval de Vilanova, el Xató, arribarà des de la cuina del restaurant Els Bessons que també ofereix botifarra amb mongetes. El Cafè del Mar ha optat per una proposta de cuina 100% marinera amb  un rossejat de fideus amb gamba de Vilanova i Sípia a la bruta amb romesco. Sa Barra oferirà Peix del dia a brasa i una minigraellada de carn i finalment Taverna Kurama presentarà un roll de llagostí amb tempura i advocat i fideus saltats al wok amb pollastre i verduretes.

Coincidint amb la celebració de la regata preliminar han estat força restauradors locals que han aprofitat el reclam de la competició per a oferir en les seves cartes menús vinculats a la Copa Amèrica. Amb el mateix esperit de donar visibilitat i promoure els productes quilòmetre zero els cellers del Garraf també seran presents en l'espai base de la prova que, en ser un dels espais accessibles per a tothom, concentrarà el gruix de les activitats paral·leles. Els vins del Penedès seran oferts en aquest punt pel Celler 7 PamsFinca VIladellopsLa vinya del SastrePuigbatetForesta i Torre del Veguer.

L'oferta d'aquests cellers contempla vins i caves com: Parceres Cava Eco Reserva, del Celler 7 Pams; Fica Viladellops aposta per la garnatxa amb Selecció garnatxa 2021; La vinya del Sastre presentarà Pandèmik Blanc 2020; Fer el trago rosat, és la proposta del celler Puigbatet i

2021 Foresta Sumoll, mentre que Torre del Veguer portarà Maricel 2022 un malvasia de Sitges 100% blanc, amb un toc de bota

L'oferta d'aquests cellers contempla vins i caves com: Parceres Cava Eco Reserva, del Celler 7 Pams; Fica Viladellops aposta per la garnatxa amb Selecció garnatxa 2021; La vinya del Sastre presentarà Pandèmik Blanc 2020; Fer el trago rosat, és la proposta del celler Puigbatet i 2021 Foresta Sumoll, mentre que Torre del Veguer portarà Maricel 2022 un malvasia de Sitges 100% blanc, amb un toc de bota

L'organització d'aquest esdeveniment esportiu ha posat a prova la capacitat de la ciutat per donar cobertura a les múltiples necessitats. A hores d'ara s'ha comptat amb la complicitat de fins a 210 proveïdors locals. D'aquesta manera es contribueix a donar suport als productors i comerç local. El productes de  proximitat ajuden també a minorar el volum d'emissions derivades pel transport d'aliments com a part del compromís de la ciutat amb les pràctiques ambientalment responsables.  Amb la mateixa voluntat els recursos humans mobilitzats per la Copa Amèrica superen les 1.200 persones. Totes aquestes, des de diferents capacitats i especialització han contribuït a enriquir l'oferta de serveis de la ciutat. Formen part d'aquest conjunt el personal dels establiments comercials i botigues, el personal d'hotels i restaurants locals, personal de seguretat i també el gruix de voluntaris que orientaran els visitants pels carrers de la ciutat o ajudaran en altres tasques de la regata.

L'associació de comerç Viu Comerç ha organitzat una proposta d'activitat a la plaça de les Neus. Amb aquesta iniciativa, que oferirà tapes, begudes i còctels amb actuacions amenitzades per dj's en directe, es vol generar un pol d'activitat al llarg de l'eix de vianants que connecta la ciutat amb el mar a través de la rambla principal i la rambla de la Pau.