Lloret presenta “El Passeig Batega” en el marc de la Setmana Europa de la Mobilitat

Seran dos caps de setmana en els quals els protagonistes al passeig marítim seran els modes de transport sostenibles i s'hi duran a terme diferents activitats

 
Lloret presenta “El Passeig Batega” en el marc de la Setmana Europa de la Mobilitat
 

 

  • Forma part del projecte de ciutat “Lloret Batega” que vol impulsar una ciutat més sostenible i amable

L’alcalde de Lloret, Adrià Lamelas, ha presentat avui juntament amb el regidor de Mobilitat, Joan Escalona, el projecte “El Passeig Batega”; una iniciativa que s’emmarca en la Setmana Europea de la Mobilitat i que tindrà lloc del 15 al 18 de setembre i del 22 al 25 de setembre. Durant aquests dos caps de setmana Lloret al Passeig Marítim els protagonistes seran els modes de transport més sostenibles, restringit l’accés del trànsit motoritzat, amb l’objectiu, en paraules de l’alcalde de Lloret, de “Convertir el passeig en un espai molt més amable i pacificat, on la ciutadania pugui gaudir d’un entorn amb menys soroll, menys densitat de trànsit, més net i menys contaminat, que fomenti els desplaçament a peu i els hàbits saludables i que converteixi el passeig en un espai de trobada que convidi a que passin coses”. En aquest sentit durant els dos caps de setmana es duran a terme diferents activitats musicals i lúdiques com ara activitats educatives relacionades amb la mobilitat sostenible, concerts, activitats infantils, i s’hi estrenarà el nou recorregut de la Marxa de les platges prevista pel 24 de setembre organitzada pel Xino Xano.

A més el dia 22 de setembre, coincidint amb el “Dia sense cotxes” el Passeig Marítim acollirà l’activitat “Mou-te Bé! On Tour” de la Fundació RACC; una activitat d’educació en mobilitat sostenible on els alumnes de 3r de Primària de les escoles de Lloret podran recórrer un circuit “Zona 30 urbana”, on han de conviure amb diferents usuaris, motius i trajectes de mobilitat i mitjans de transport.

Els horaris seran, el primer cap de setmana, de divendres 15, a les 14 h, i fins dilluns 18, a les 6 h, i el segon cap de setmana, de divendres 22, a les 7 h, fins dilluns 25, a les 6 h.

El Passeig marítim quedarà restringit al trànsit motoritzat en el tram que compren des del Passeig Camprodon i Arrieta i Passeig Agustí Font i s’hi podrà accedir a peu, en bicicleta i amb transport públic que mantindrà el seu servei habitual. Per les motos s’habilitaran les travesseres del Passeig Marítim i el transport de mercaderies podrà fer les tasques de càrrega i descàrrega de mercaderies de 7 a 12h en el Passeig Verdaguer. També s’habilitarà un espai a l’entrada per Passeig Camprodon i Arrieta per a aquestes tasques en l’horari habitual del Passeig, de 8 i 13h.

Els vehicles disposaran, com sempre, dels aparcaments municipals propers a la zona del nucli antic, com són Vila de Tossa (Barri Pescadors), Pere Torrent i Sa Caleta, així com de les zones d’estacionament dissuasiu situades a Av. Alegries (amb connexió de bus) i Can Lloranes (gratuït des del 12/09). 

Sobre Lloret Batega 

La iniciativa “El Passeig Batega”  forma part del projecte de ciutat “Lloret Batega”, que vertebra en múltiples iniciatives i subprojectes que han d’impulsar un Lloret més amable, menys contaminat, més verd i amb més espais pels vianants. 

Lloret Batega impulsa un Lloret que millora la qualitat de vida i benestar de la seva ciutadania i visitants.

La mobilitat, la sostenibilitat i la digitalització són els eixos estratègics i transversals que aglutinen les més de 20 propostes del projecte Lloret Batega. L’arquitectura, el transport, l’organització dels espais públics estan interconnectat a través d’aquests tres eixos amb l’objectiu d’afavorir aquesta transformació en una ciutat sostenible mediambientalment, socialment i econòmicament.

Més informació: lloretbatega.cat