Arrenca la 14a edició de la campanya “Hostaleria contra el Hambre”, la major iniciativa solidària del sector

ELS XEFS QUIQUE DACOSTA, SUSI DIAZ I EL PERIODISTA JUANMA CASTAÑO, INAUGUREN LA CAMPANYA

Acción contra el Hambre destinarà els fons recaptats a fer costat a les més de sis milions de persones que a Espanya es troben en situació d'inseguretat alimentària, a través dels seus programes d'inclusió sociolaboral, ocupació i emprenedoria.

Amb 14 anys de trajectòria, la campanya ha recaptat més d'1.4 milions d'euros fins avui i ha comptat amb la participació de més de 9.000 establiments.

Aquesta campanya compta amb el suport dels patrocinadors Hostaleria d'Espanya. Makro i El Pozo

 “Erradicar la fam en el món és un somni molt gran, però no per això cal deixar d'intentar-lo. Per això, cadascun de nosaltres treballem per a aportar el nostre ‘gra d'arròs’ amb la finalitat que es faci realitat”, així ha començat la seva intervenció el xef Quique Dacosta, ambaixador d' Acción contra el Hambre. Conscient del paper fonamental que juga la implicació del sector hostaler en causes socials, Quique *Dacosta ha volgut donar suport a un any més la campanya Hostaleria contra el Hambre. Al costat de la xef Susi Díaz abandera una iniciativa que porta més de deu anys salvant vides i alimentant esperances.
 
La campanya, que fins a 2022 acollia solament a restaurants, es va obrir l'any passat a tots els establiments hostalers que desitgessin participar, convertint-se en la major iniciativa solidària de l'hostaleria a Espanya. Al llarg de la seva trajectòria, ha aconseguit recaptar més d'1.4 milions d'euros i ha mogut a la participació de més de 9.000 establiments hostalers del nostre país. Tant hostalers com el públic general poden sumar-se a ella a través de la web www.hosteleriacontraelhambre.org .
 
“La campanya, que durarà des del 15 de setembre fins al 15 de novembre, és una oportunitat perquè xefs i públic en general puguin mostrar el seu costat més solidari participant amb donacions puntuals o consumint els plats i menús solidaris creats pels establiments adscrits. Els fons es destinaran a ajudar a les famílies i col·lectius més vulnerables al nostre país, a través dels nostres programes d'ocupabilitat i emprenedoria”, ha declarat Carmen Gayo, directora de Comunicació, Màrqueting i Fundraising d' Acción contra el Hambre.
 
Els xefs Quique Dacosta i Susi Díaz, qui porten diversos anys donant suport a la campanya, van ser presents en l'acte de presentació de la seva 14a edició, celebrat el 13 de setembre en el madrileny Mercat de la Paz.
 
“Sabent que hi ha aliments per a tots, que algú passi fam en el món no està dins dels nostres codis i per a això cal sumar-se a aquestes causes”, ha assenyalat durant la presentació el xef Quique Dacosta, ambaixador d' Acción contra el Hambre. I ha afegit: “M'uneixo amb  Acción contra el Hambre perquè és l'eina més pròxima que tinc per a posar remei i el meu gra de sorra en aquesta causa. Això que fem és una gota d'aigua, però a vegades que una gota d'aigua és la que desborda en got”.
 
És injust la quantitat de gent que passa fam en el món amb els recursos que tenim al nostre voltant”. I ha afegit: “Nosaltres som aquí perquè s'uneixin molts granets d'arròs a aquesta campanya, perquè, encara que un gra d'arròs sembla poc, amb molts grans d'arròs es pot fer una paella. La labor dels ambaixadors és donar visibilitat a aquesta campanya i captar a més companys perquè s'uneixin, però sou Acció contra els quals feu la labor més important.” ha afirmat Susi Díaz, ambaixadora d' Acción contra el Hambre.
 
El periodista Juanma Castaño, guanyador de la 6a edició de MasterChef Celebrity s'ha unit enguany als xefs ambaixadors per a recolzar en la difusió de la campanya. Durant la presentació el comunicador ha afirmat: “És meravellós que algú es deixi la pell en què  els altres gaudeixin com fan els xefs, però si a més de tot això col·laborem i ajudem doncs molt millor”. A més, ha confessat que “sortir a sopar i pensar que una part del compte va destinada a ajudar a la gent més necessitada i que també puguin fer-ho és molt gratificant”.
 
Per a José Luis Yzuel, president Hostaleria d'Espanya, partner de la campanya va afirmar que “L'hostaleria del nostre país forma part del dia a dia de milions de ciutadans, convertint-se en el sector que més felicitat genera. Som un sector solidari, i volem continuar aportant el nostre granet de sorra, amb la complicitat dels clients, a totes les persones i famílies en situació de vulnerabilitat”.
 
Per part seva, Eduardo Pérez, director de Relacions Institucionals, Comunicació i Sostenibilitat de Makro, patrocinador de la campanya, va declarar que “Makro vol formar part del teixit social del nostre país i estem orgullosos de donar suport a aquesta iniciativa un any més. Com a líders en distribució majorista, formem part fonamental del sector i volem contribuir a impulsar un projecte que implica a tot el conjunt de l'hostaleria del país en el seu compromís amb els més vulnerables.
 
La directora de Relacions Institucionals de Grup Fuertes, Mar Fuertes, va afirmar durant la presentació de la campanya que “aquesta iniciativa està molt unida al compromís que tenim com a empresa de garantir els aliments, i és una satisfacció veure l'abast i recorregut que té aquest projecte per a conscienciar i donar visibilitat a aquest problema global”.
 
Com a novetat enguany, la campanya compta amb el suport de la plataforma de reserves de restaurants The Fork, que inclou un espai d'establiments solidaris en el seu cercador. En paraules de Sergio Sequeira, Country Manager de TheFork a Espanya i Portugal: Ens enorgulleix donar suport a aquesta iniciativa solidària i encoratjar als nostres restaurants associats a participar. Continuarem col·laborant amb  Acción contra el Hambre per a ajudar les persones necessitades a tenir una alimentació digna en el futur.
 
 Acción contra el Hambre estima que al nostre país més de 6 milions de persones sofreixen inseguretat alimentària i el 13,3% de les llars no poden accedir de forma regular a aliments suficients en qualitat i quantitat. D'aquí ve que els fons recaptats en aquesta 14a edició seran destinats al treball que l'organització desenvolupa a Espanya a través de programes que generen oportunitats en inclusió sociolaboral, emprenedoria i contribueixen a garantir la seguretat alimentària de qui més ho necessita.
 
Així funciona  Acción contra el Hambre
 
La dinàmica de la campanya s'articula entorn de quatre eixos principals. Aquests són:
 
-Plat o Menú Solidari: els establiments participants creen un plat o menú solidari de l'import de venda del qual es destina un percentatge que els propis hostalers decideixen per a la campanya.
 
-Donatiu Puntual: tant hostalers com particulars poden fer els seus donatius a través de la web www.hosteleriacontraelhambre.com
 
-Arrodoniment Solidari: en col·laboració amb Banc Sabadell, qualsevol establiment (fins i tot sense estar adscrit a la campanya) pot acollir-se a l'arrodoniment.
 
-Check Out Hotels: els clients tenen l'opció d'afegir un donatiu en abonar l'import del seu compte a la sortida de l'hotel.
 
Tots els establiments participants es poden trobar llistats en la web de la campanya a través d'un mapa interactiu.
 
 
Sobre  Acción contra el Hambre
 
 Acción contra el Hambre és una organització humanitària internacional que lluita contra les causes i els efectes de la fam. Salvem la vida de nens i nenes en situació de desnutrició. Garantim a les famílies accés a aigua segura, aliments, formació i cures bàsiques de salut. Fem costat a les persones refugiades en les seves necessitats més bàsiques. A Espanya facilitem l'accés a l'ocupació a persones vulnerables com a eina per a fugir de l'exclusió, la pobresa i la inseguretat alimentària.
 
 Acción contra el Hambre
Duc de Sevilla, 3 28002, Madrid.
 www.accioncontraelhambre.org hosteleriacontraelhambre.accioncontraelhambre.org https://www.instagram.com/accioncontraelhambre.espana/
 
Per a més informació i material gràfic:
 
Alicia Arranz – alicia@thelifecrew.com / 615 328 671
Benito Guerrero – benito@thelifecrew.com / 630 383 620
Irene Mañero Benítez – imanero@accioncontraelhambre.org / 657 028 556
Daniel Alejandro Faria – dafaria@accioncontraelhambre.org / 659 183 776