Espanya rep 82,2 milions de passatgers internacionals entre gener i octubre, un 18,4% més respecte al mateix període de 2022

Al mes d'octubre, els passatgers procedents d'aeroports internacionals que van arribar a Espanya van ascendir a 9 milions, un 13,4% més que en el mateix mes de 2022, segons les dades difoses per Turespaña.

Per al ministre d'Indústria, Comerç i Turisme en funcions, Héctor Gómez, "l'increment de l'arribada de viatgers fora del que es considerava la temporada alta és una gran notícia per a la desestacionalització del nostre turisme, que a més veu com els destins es diversifiquen i cada vegada més Comunitats Autònomes experimenten increments del flux de turistes fora dels mesos d'estiu".

Regne Unit, amb algo més de 2 milions de passatgers internacionals, va generar el 22,4% del total del flux d'arribades a Espanya al mes d'octubre, registrant un avanç interanual del 10,4%. Balears i Canàries van ser les comunitats que van rebre un major flux d'arribades, ja que entre les dues van acaparar el 46,2% dels britànics que van arribar al nostre país. D'altra banda, l'Espanya Verda (Galícia, Cantàbria, Astúries i País Basc) va mostrar augments notables superiors al 10%. També les comunitats mediterrànies i Madrid van experimentar increments superiors al 10%.

Des d'Itàlia va arribar el 9,2% del flux de passatgers rebuts al mes d'octubre (prop de 830.276 viatgers) registrant un creixement interanual del 20,7%, que va beneficiar especialment a Catalunya i la Comunitat de Madrid. El major increment interanual per a aquest mercat ho va experimentar el País Basc, amb un 244% més d'arribada de viatgers d'aquesta nacionalitat.

 

<p segoe="" ui",="" roboto,="" ubuntu,="" cantarell,="" "noto="" sans",="" sans-serif,="" "helvetica="" neue",="" arial,="" "apple="" color="" emoji",="" "segoe="" ui="" symbol",="" emoji";="" font-size:="" 16px;="" white-space-collapse:="" preserve;"="">França va emetre el 8% del total de passatgers al mes d'octubre, mostrant una expansió del 6,4% que va afavorir especialment a Madrid, que va acaparar el 26,4% d'arribades. Destaquen, així mateix, els increments interanuals d'Astúries, País Basc i la Comunitat Valenciana.

Des dels Països Baixos van arribar el 5,2% del total de viatgers. Aquest mercat ha experimentat un creixement del 18,1% al mes d'octubre i va tenir com a principals destins Catalunya i la Comunitat Valenciana, sumant conjuntament el 40% de les arribades.

Comunitats Autònomes de destí

Les sis principals comunitats van acaparar una quota d'arribada del 96,8% i van experimentar augments notables. La major pujada interanual -del 22,6%- és de la Comunitat Valenciana i després Andalusia, amb un 17,7%.

La Comunitat de Madrid va ser la que va rebre més arribades, amb 1,9 milions, seguida de Catalunya, amb 1,8 milions. Amb 1,4 milions està Balears i, en quart lloc, Canàries, amb 1,2 milions.

En l'acumulat fins a octubre, Catalunya i Madrid són les dues comunitats on més creix l'arribada de viatgers (un 22,8% en ambdues), seguida de València, amb un 22,6%.

Més de la meitat, europeus

El 57,6% del total de passatgers d'octubre va provenir de la Unió Europea, experimentant un ascens del 14,5%, mentre que el flux procedent de la resta del món, que va suposar el 42,4% restant, va créixer un 12%.

Aeroports amb més arribades

L'aeroport d'Adolfo Suárez Madrid-Barajas és el que més arribades va rebre al mes d'octubre, amb 1,9 milions, seguit del de Barcelona, amb 1,6 milions, i el de Palma de Mallorca, amb 1,1 milions. El major increment interanual es va donar a l'aeroport de València, amb un 29,1% més, seguit del d'Alacant, amb un 19,4%.

De gener fins a octubre de 2023, els aeroports que major increment experimenten són el de València, amb un 27,8% més, Barcelona, un 23,3%, i Madrid, un 22,8%.