Calafell posa en marxa aquest cap de setmana la temporada comercial de Nadal

Se celebrarà el Black Friday i la primera encesa dels llums nadalencs

El municipi de Calafell posa en marxa aquest cap de setmana la temporada comercial de Nadal. Ho farà amb el Black Friday i la primera encesa dels llums nadalenques. A més de l’ambient típic de les darreres setmanes de l’any als carrers i places, l’Ajuntament i les associacions comercials del municipi volen dinamitzar l’economia local amb aquestes i altres iniciatives, que s’activaran properament.

Del 24 al 27 de novembre, tindrà lloc el Black Friday. Per als compradors, serà una ocasió d’aconseguir ofertes especials i grans oportunitats. La major part d’establiments comercials del municipi hi estaran adherits i se’ls podrà identificar perfectament. Cada botiga decideix els descomptes que aplica i en quins productes. Els productes rebaixats estaran ben indicats i amb presència visible als aparadors.

És una tradició comercial dels Estats Units, però la regidora de Promoció Econòmica, Lluïsa Lastra, explica que “hem d’aprofitar totes les oportunitats per dinamitzar el comerç local de proximitat, que és una de les principals fonts d’activitat econòmica del nostre municipi”. “Un sector”, afegeix, “que ha patit molt en els darrers anys, primer per la pandèmia i, després, per la inflació i la nova crisi econòmica general, i que necessita, encara més, facilitats per tirar endavant i el màxim suport de tothom”.

La campanya del Black Friday compta amb la participació dels col·lectius Fòrum Calafell i Associació Comerciants Segur de Calafell.

Dues festes d’encesa de llums

A més, hi haurà dues festes d’encesa de llums nadalencs. La primera, aquest mateix 24 de novembre, coincidint amb l’inici del Black Friday. Serà al nucli de la Platja. A la plaça del Manila, a partir de les 18 hores, hi haurà diverses activitats, pensades especialment per al públic familiar: pintacares, xocolatada, música, photocall, tallers... Aquesta festa és coorganitzada per l’Ajuntament i Fòrum Calafell.

La segona encesa de llums nadalencs serà dissabte 2 de desembre, a partir de les 18:00 hores, a la plaça Mediterrani de Segur. Hi haurà activitats semblants, que culminaran amb l’encesa oficial dels llums en aquest nucli del municipi. En aquest cas, ho organitzen conjuntament l’Ajuntament i l’Associació Comerciants Segur de Calafell.