9 de les platges de Sitges reben un Excel·lent en la qualitat de les aigües de bany

L’informe de l’Agència Catalana de l’Aigua revela que el 91% de les 254 platges analitzades de tot Catalunya tenen ¡ zones de bany en perfectes condicions.

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha publicat un informe amb els resultats de la classificació de la qualitat de les aigües de bany a Catalunya. Segons aquest estudi, les analítiques realitzades aquest estiu a Sitges atorguen una qualificació d’Excel·lent a les 9 platges analitzades del municipi: les Botigues, Garraf, Aiguadolç, els Balmins, platja de Sant Sebastià, de la Ribera, de l'Estanyol, de la Barra i platja de Terramar.

A tot Catalunya, s’han agafat mostres de 254 platges. D’aquestes, 232 zones de bany costaneres han obtingut la classificació Excel·lent (91,3%), 19 la classificació Bona (7,5%), 2 la de Suficient (0,8%) i 1 la d’Insuficient (0,4%).

En la classificació del 2023, s’han considerat les dades de període 2020-2023 i a les zones de bany costaneres (amb 9 controls programats per temporada) s’han tractat les dades de 36 controls efectuats en aquest període. Des del 2004, més del 90% de les platges catalanes aconsegueixen la qualificació d’Excel·lent. L’elevada qualitat i estabilitat de l’aigua a les platges de Catalunya guarda una estreta relació amb les infraestructures de sanejament que recullen i depuren les aigües residuals dels municipis costaners i propers a la costa, abans d’abocar-les al mar.