El Berguedà aplega una seixantena d'entitats i empreses a la Jornada Interpirineus

L'Hostal Pedraforca ha estat l'escenari de la Jornada Interpirineus 2023, una iniciativa del programa Pirineus. Aquest esdeveniment ha congregat al voltant de seixanta empreses i entitats vinculades a la marca turística Pirineus de Catalunya, incloent agències de viatge receptives, establiments d'allotjament, empreses d'activitats, guies de muntanya i organismes públics.

Damià Serrano i Miracle, Director de Màrqueting d’Experiències i Recerca de l’Agència Catalana de Turisme, ha destacat la importància de la marca Pirineus en l’estratègia global de l'Agència, enfatitzant el valor de la Jornada com a punt de trobada anual clau per als actors més influents del sector turístic de la regió. Serrano ha assenyalat que l'objectiu d'aquest any ha estat fomentar la cohesió del sector per millorar la col·laboració i desenvolupar productes turístics més competitius, així com augmentar la visibilitat de la marca Pirineus localment.

Durant la jornada, s'ha presentat la campanya publicitària actual de la destinació Pirineus de Catalunya, anomenada "Obert 365". Aquesta campanya disposa d'un pla de mitjans tant nacional com internacional, enfocant-se en mercats clau com Espanya, França, Benelux, Alemanya i el Regne Unit.

El programa Pirineus, amb una trajectòria de vint anys, busca consolidar les onze comarques del Pirineu català com una destinació turística distintiva a nivell internacional. L'estratègia inclou promocions específiques per desestacionalitzar la demanda turística, tant geogràficament com temporalment, segons informa l'Agència Catalana de Turisme. El programa Pirineus és una iniciativa conjunta de l’Agència Catalana de Turisme (pertanyent al departament d’Empresa i Treball), l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i Aran – IDAPA (departament de Territori i Sostenibilitat), Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, els Patronats de Turisme de la Diputació de Lleida, Costa Brava Girona, Diputació de Barcelona, i el Conselh Generau d’Aran.