Dos empreses de la Ràpita i una d'Alcanar, guardonades amb els premis de turisme de la Diputació

Càmping Alfacs, MesMar Box i Descobreix l’art contemporani al Delta de l’Ebre han estat els guanyadors del Premi Jordi Cartanyà de Turisme

El sector turístic a la demarcació de Tarragona continua la seua recuperació. L'ocupació als establiments turístics de la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre ha augmentat respecte l'exercici anterior. En concret ha pujat un 3,8% a la Costa Daurada i un 0,3 % a les Terres de l’Ebre. Estes dades s'han fet públiques este dijous al Celler de Vila-seca durant l'acte Som Turisme, un esdeveniment creat pel Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona per reconèixer i donar suport al sector turístic i que també ha servit per lliurar el Premi Jordi Cartanyà de Turisme. Càmping Alfacs, Rucs de Montsant (Ferran Mestres), Reconnecta’t amb el terròs (el Brogit-Ludi Artis), MesMar Box (empresa MesMar), Descobreix l’art contemporani al Delta de l’Ebre  (Arte-Contemporary, la Ràpita) i la iniciativa de joc i descoberta durant les visites al Parc Samà (de Developing Natural Activities, SL) han estat els projectes guardonats enguany.

L'exercici ha estat marcat per la recuperació del mercat internacional. A Terres de l'Ebre el mercat espanyol i català representa el 75,8%. El principal mercat internacional segueix sent el francès, amb un 10,9% a les Terres de l'Ebre, i el segueixen l'alemany, amb un 3,9%, i l'holandès, amb un 2,8%. Tot i això, el mercat que més ha crescut en nombre de pernoctacions a les dues destinacions ha estat l'alemany, generant un creixement del 33,5% en les pernoctacions  a les Terres de l'Ebre. 
 
Premis Jordi Cartanyà

L'acte també ha servit per reconèixer iniciatives empresarials impulsades pel sector turístic a la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre amb el lliurament del Premi Jordi Cartanyà de Turisme 2023, convocat per la Diputació de Tarragona, a través del seu Patronat de Turisme. «Les propostes guanyadores destaquen, un any més, per la innovació, la creativitat, la sostenibilitat i la tecnologia, elements en què es fonamenten les bases d'aquests premis i que, des de la Diputació, considerem essencials per al bon desenvolupament de les iniciatives turístiques en el moment actual», ha assegurat la presidenta Noemí Llauradó.

 
El Premi Jordi Cartanyà, amb una dotació total de 30.000€, ha distingit 6 iniciatives empresarials de la demarcació amb 5.000€ cadascuna, (3 de la Costa Daurada i 3 de les Terres de l’Ebre) . En la categoria de 'Millor proposta innovadora i creativa per a un desenvolupament turístic sostenible' (atenent els objectius de desenvolupament sostenible de l'Organització Mundial del Turisme) a Càmping Alfacs (Alcanar), pel seu projecte de renovació de l’establiment compromès amb l’ecoturisme i la sostenibilitat. L'altra premiada ha estat Rucs de Montsant (Cabacés), de Ferran Mestres, una iniciativa de reconnexió amb el paisatge i la fauna de la Serra de Montsant per a tota la família que proposa una experiència adreçada al segment familiar a través d’un recorregut entre vinyes, oliveres i boscos acompanyant rucs autòctons.
 
Pel que fa a la categoria de 'Millor proposta de solucions tecnològiques per a la comercialització i comunicació de productes i serveis turístics', ha estat premiat El Brogit-Ludi Artis (amb seu a Falset), per la seua iniciativa Reconnecta’t amb el terròs, que integra la tecnologia en una iniciativa transversal i per a tots els públics, una proposta que inclou l’oferta turística en totes les seves vessants: patrimoni cultural, natural, gastronòmic, enològic, etnològic i que inclou guia i també el suport d’una WebApp. També en esta categoria ha estat premiada l’empresa Mesmar (la Ràpita) per la seua proposta que facilita i promou l’accés al material per a les activitats nàutiques.
 
I en la categoria de 'Millor proposta per a la creació de nous productes de turisme experiencial’ s'ha guardonat la proposta Descobreix l’art contemporani al Delta de l’Ebre, de De Arte-Contemporary, (la Ràpita), que posa a l’abast del públic l’art contemporani local i internacional amb una proposta original integrada en la natura. Finalment, també ha rebut el premi Developing Natural Activities, SL, per la seua proposta d’experiències de joc i descoberta per a tota la família durant les visites al Parc Samà (Cambrils).