Presentació del Baròmetre de la seguretat alimentària a Catalunya, 2022

A l’any 2008 l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària va iniciar un projecte d’anàlisi sociològica per recollir dades i informació sobre la seguretat alimentària a Catalunya en base a una metodologia d’anàlisi social d’orientació qualitativa i quantitativa. Des d’aleshores, i amb l’objectiu d’incrementar els coneixements sobre aquest tema i fer un seguiment regular de la seva evolució, l’Agència promou la realització d’aquest Baròmetre, atès que el Pla de seguretat alimentària de Catalunya té, entre d’altres, les finalitats de mantenir un nivell elevat de coneixement i confiança per part del la ciutadania en matèria de seguretat alimentària així com una percepció del risc alimentari que sigui coherent amb la informació científica disponible.

L'any 2011 es va dur a terme la primera experiència de baròmetre de seguretat alimentaria a Catalunya que va anar seguida amb una segona i tercera edicions els anys 2012 i 2015. A finals de l’any 2022 s’ha portat a terme una nou baròmetre amb l’objectiu de recollir informació sobre els nivells de coneixement, percepció del risc i confiança de la ciutadania catalana en matèria de seguretat alimentària, nous hàbits de consum, detectar pràctiques de risc i analitzar l’evolució dels principals indicadors en aquesta matèria.

En aquest acte es presentaran els principals resultats del “Baròmetre de la seguretat alimentària a Catalunya 2022” i s’obrirà un torn de preguntes i debat amb les persones assistents.

Més informació