XXVIII Fira de l'Oli i VII Fira de la Garrofa de les Terres de l'Ebre

La Fira de l’Oli de les Terres de l’Ebre esdevé una plataforma per impulsar el nostre patrimoni etnològic i recuperar i mantenir les tradicions lligades al món de la pagesia.

Els oficis que fins ara hem recuperat han estat els següents: cistellers, esquiladors, els molins antics amb tracció animal, l’ofici de pagès mitjançant la reproducció de casetes de pagès i les exposicions d’eines de treball antigues. En tot moment s’intenta fer present el passat i les tradicions més desconegudes per molts, rememorant allò que ha donat sentit a la nostra història i que, ara, un cop desaparegut, sembla oblidat.

Durant els dies de la Fira, els assistents podran conèixer de primera mà tot el relacionat amb la garrofa, adquirir i degustar productes on aquest és l’ingredient principal.

A l’estand d’EIG (Empreses Innovadores de la Garrofa) farem un tast de xocolate, coquetes, magdalenes, crema, pa, galetes i aiguardent dels mestres de Prat de Comte. Tots ells amb la garrofa com a protagonista. Entre totes les persones que passen a conèixer i degustar aquests productes es realitzarà una consulta mitjançant una fitxa de valoració organolèptica de la garrofa.