CONFORCAT A MIDA: Presentació de vins: del cambrer al sommelier
24 Març 2024
La FIHRT (Federació Intercomarcal d'Hostaleria, Restauració i Turisme) i l'Escola d'Enoturisme de Catalunya organitzen el curs Presentació de vins: del cambrer al sommelier. Es tracta d’una formació adreçada al sector de la restauració, cellers i sommeliers, enfocada a la presentació i assessorament de vins perquè el personal de sala pugui oferir un millor servei al client.
Formació 100% subvencionada pel Consorci de la Formació Contínua de Catalunya.
Ja podeu realitzar la sol·licitud a través del següent formulari. Aquesta sol·licitud no compromet a la matriculació de la persona participant. Un cop realitzada, ens posarem en contacte per omplir la documentació requerida.
Presentar productes vitivinícoles a restauració sabent aportar el valor de la tasca que hi ha darrera de cada ampolla.
Qualificar els vins més representatius identificar-ne les característiques organolèptiques, sabors bàsics i defectes més comuns, emprant el vocabulari propi del tast.
Descriure els diferents procediments de tast que s'utilitzen habitualment per obtenir informació rellevant de les característiques diferenciadores de les begudes diferents a vi.
Saber aportar informació al client sobre les característiques d’un vi
Saber assessorar al client sobre vins.
CONTINGUTS
Anàlisi sensorial: terminologia bàsica de l'anàlisi sensorial en restauració. percepció d'atributs sensorials bàsics: llindar de detecció, el procediment del tast: metodologia, fases i fitxa... substàncies responsables de les principals sensacions cromàtiques, oloroses, texturals, sàpides i pseudotèrmiques, anàlisi sensorial de vins en restauració: les limitacions del tast, sensació i percepció, objectivitat i subjectivitat del tast, eines del tast.
Definició i composició del vi: tipus de raïm i les seves característiques, tipus de vins i processos d'elaboració, valoració de vins.
Assessorament al client: elecció de vins, possibles harmonies analitzades, amb l'oferta gastronòmica i amb els objectius de l'establiment.
Tastos i exercicis pràctics de maridatge i presentació de vins.
Adreçat a petits i mitjans establiments de restauració. El col·lectiu prioritari són persones treballadores en actiu, autònomes o en situació d'ERTO o ERO i un 30% reservat per a persones desocupades.
No hi poden participar aquelles persones amb contracte de l'Administració Pública.
SÍLVIA CULELL. Sommelier professional i periodista, experta en comunicació del vi i membre de l'equip de redacció de la Bullipèdia del BulliFoundation. A més, des del 2023 és la nova presidenta d'Hostaleria i Turisme del Berguedà, comarca on regenta un negoci de restauració i una pizzeria. Llicenciada en Periodisme (UAB) i amb l'extensió universitària en Sommelier per l'Escola d'Hosteleria i Turisme de Barcelona (CETT-UB). Compta amb el nivell 3 de WSET en anglès (a Outlook Wine) i és formadora en CAVA.
Les galetes tècniques són estrictament necessàries perquè la nostra pàgina web funcioni i hi puguis navegar. Aquest tipus de galetes són les que, per exemple, ens permeten identificar-te, donar-te accés a determinades parts restringides de la pàgina si fos necessari, o recordar diferents opcions o serveis que ja has seleccionat, com les teves preferències de privacitat. Per això, estan activades per defecte, i no és necessària la teva autorització al respecte.
A través de la configuració del teu navegador, pots bloquejar o alertar de la presència d’aquest tipus de galetes, si bé aquest bloqueig afectarà el correcte funcionament de les diferents funcionalitats de la nostra pàgina web.
Les galetes d’anàlisi ens permeten estudiar la navegació dels usuaris de la nostra pàgina web en general (per exemple, quines seccions de la pàgina són les més visitades, quins serveis s’utilitzen més i si funcionen correctament, etc.).
A partir de la informació estadística sobre la navegació a la nostra pàgina web, podem millorar tant el propi funcionament de la pàgina com els diferents serveis que ofereix. Per tant, aquestes galetes no tenen una finalitat publicitària, sinó que únicament serveixen perquè la nostra pàgina web funcioni millor i s’adapti als nostres usuaris en general. Activant-les contribuiràs a aquesta millora continua.
Pots activar o desactivar aquestes galetes marcant la casella corresponent, ja que estan desactivades per defecte.
Les galetes d’anàlisi ens permeten estudiar la navegació dels usuaris de la nostra pàgina web en general (per exemple, quines seccions de la pàgina són les més visitades, quins serveis s’utilitzen més i si funcionen correctament, etc.).
A partir de la informació estadística sobre la navegació a la nostra pàgina web, podem millorar tant el propi funcionament de la pàgina com els diferents serveis que ofereix. Per tant, aquestes galetes no tenen una finalitat publicitària, sinó que únicament serveixen perquè la nostra pàgina web funcioni millor i s’adapti als nostres usuaris en general. Activant-les contribuiràs a aquesta millora continua.
Pots activar o desactivar aquestes galetes marcant la casella corresponent, ja que estan desactivades per defecte.
Les galetes de funcionalitat ens permeten recordar les teves preferències, per personalitzar a la teva mida determinades característiques i opcions generals de la nostra pàgina web, cada vegada que hi accedeixis (per exemple, l’idioma en què se’t presenta la informació, les seccions marcades com a favorites, el teu tipus de navegador, etc.).
Per tant, aquest tipus de galetes no tenen una finalitat publicitària, sinó que activant-les milloraràs la funcionalitat de la pàgina web (per exemple, adaptant-se al teu tipus de navegador) i la seva personalització d’acord amb les teves preferències (per exemple, presentant la informació en l’idioma que hagis triat en anteriors ocasions), fet que contribuirà a la facilitat, usabilitat i comoditat de la nostra pàgina durant la teva navegació.
Pots activar o desactivar aquestes galetes marcant la casella corresponent, ja que estan desactivades per defecte.
Les galetes de publicitat ens permeten la gestió dels espais publicitaris inclosos a la nostra pàgina web d’acord amb criteris com el contingut mostrat o la freqüència en què es mostren els anuncis.
Així per exemple, si se t’ha mostrat vàries vegades un mateix anunci a la nostra pàgina web, i no has mostrat un interès personal fent-hi clic, aquest no tornarà a aparèixer. En resum, activant aquest tipus de galetes, la publicitat mostrada a la nostra pàgina web serà més útil i diversa, i menys repetitiva.
Pots activar o desactivar aquestes galetes marcant la casella corresponent, ja que estan desactivades per defecte.
Perquè ho entenguis de forma molt senzilla, et posarem un exemple fictici: si les teves últimes cerques a la web estiguessin relacionades amb la literatura de suspens, et mostraríem publicitat sobre llibres de suspens.
Por tant, activant aquest tipus de galetes, la publicitat que et mostrem a la nostra pàgina web no serà genèrica, sinó que estarà orientada a les teves cerques, gustos i interessos, i per tant, ajustades exclusivament a tu.
Pots activar o desactivar aquestes galetes marcant la casella corresponent, ja que estan desactivades per defecte.
Aquesta web usa cookies pròpies i de tercers per a oferir un millor servei i fer estadístiques de dades d'ús. Accepta-les abans de continuar navegant per a poder gaudir de tots els seus continguts amb plena funcionalitat. Si vols més informació o modificar la seva configuració, visita la nostra Política de cookies.