La Inspecció de Treball espanyola participa en la campanya europea per a prevenir accidents de treball

La Inspecció de Treball i Seguretat Social (*ITSS) espanyola participa en la campanya europea de prevenció de riscos laborals Accidents de treball: Millorar la prevenció desplegant tota una sèrie d'actuacions per a verificar el compliment per part de les empreses de la normativa de seguretat i salut en el treball.


Aquesta campanya, que ha estat dissenyada i coordinada pel Comitè d'Alts Responsables de la Inspecció de Treball de la Unió Europea (SLIC), es duu a terme de manera simultània en els 27 països de la Unió Europea (UE).

Aquest tipus d'actuacions tenen com a objectiu garantir un enfocament comú, en aquesta ocasió zero accidents de treball, per a la implantació uniforme i efectiva de la normativa de seguretat i salut en els centres de treball, adoptant criteris i pràctiques inspectores homogènies en tota la UE.

La Inspecció de Treball i Seguretat Social ha participat en les diferents campanyes europees que s'han dissenyat i preparat des del *SLIC amb caràcter bianual. En 2010 es va posar l'accent en les substàncies perilloses; en 2012 en els riscos psicosocials; en 2014 en les caigudes; en 2018 en la seguretat i salut en les Empreses de Treball Temporal (*ETT) i en 2022 en els treballs trastorns musculoesquelètics.

La Campanya Europea *SLIC 2024 Accidents de treball: Millorar la prevenció, ha estat dissenyada seguint el Marc Estratègic de la UE en matèria de salut i seguretat en el treball 2021-2027. La seguretat i la salut en el treball en un món laboral en constant transformació, tenint com a objectiu la millora de les condicions de seguretat i salut en l'entorn laboral i l'adopció per part dels ocupadors de les mesures que garanteixin unes condicions de treball segures

A més de verificar el compliment per part de les empreses de la normativa de seguretat i salut en el treball, la Inspecció també supervisarà mesures de prevenció de riscos i les correctores adoptades amb posterioritat per a eliminar el risc que hagi originat un mal a una persona treballadora.

Així mateix, en la web de la Inspecció de Treball i Seguretat Social es disposa d'informació sobre els detalls d'aquesta campanya i els objectius que pretén aconseguir, així com diversa documentació específica dels sectors objecte de la campanya i enllaços a pàgines web amb informació d'interès sobre aquesta matèria.

Més informació